Veli VERGİLİ

UMUDUMUZ 2023’TE – Veli VERGİLİ

service

     Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, geçen haftaki yazımda ” 2022 Yılı Böyle Geçti”demiş bunların kısa değerlendirmesini yaparak çözümü bekleyen konuları da dikkatinize sunmuştum. Atalarımız: ”İnsan umut ettiği sürece yaşar. Nerede hayat varsa orada umut vardır.Umut etmeden hayaller gerçekleşmez.Su aktığı yere yine akar. Gün doğmadan neler doğar. ”demişler. Ben de bu hafta 2023 yılının seçim yılı olması nedeniyle  tüm dost ve okuyucularımın hislerine tercüman olmak için ”Umudumuz  2023’te ” diyerek beklentilerimizi, umutlarımızı, hayallerimizi dile getirmeye çalıştığım  yazıma başlıyorum. 

               Değerli Dostlar ve Okuyucularım, iki gün önce merhaba dediğimiz 2023 yılı devletimizin, ülkemiz insanının ve ilçemiz halkının çok farklı beklentileri olan bir yıl. Herkese kutlu olsun. Bu beklentilerimizi gerçekleştirecek olan da yönetici konumunda olan bürokrat, siyasetçi ve yöneticileri. Onların yaptıkları ve yapacakları güzel şeyler yıllar sonra bile her zaman konuşulup iyi veya kötü yönleriyle anlatılır. Bunlar bazen aşağıdaki fıkradaki gibi anılara yazılır. ”Bir gün iki arkadaş çölde geziyormuş. Biri diğerine tokat atmış, tokatı yiyen de kuma bugün arkadaşım bana tokat attı yazmış. Bunlar gitmiş gitmişşşş. Tokatı yiyen bu sefer bir bataklığa düşmüş diğeri onu kurtarmış. Tokat yiyen taşa bugün arkadaşım hayatımı kurtardı yazmış. Tokat atan neden birini taşa diğerine kuma yazdın, diye sormuş . Diğerinin cevabı şu olmuş : ”Senin kötülüğünü rüzgar tekrar siler ama iyiliğini taşa yazdığım için hep orda kalır, demiş. İşte gerçek bu.Yaptığın kayda değer bir şey yoksa unutulur gidersin. Kuma yazılan gibi silinir gider.Yapılan iyi ve kalıcı şeyler ise taşa yazılan gibi her zaman hatırlanır.

               İlçemiz insanı olarak önce sağlıklı ve huzurlu bir yıl sonra yukarıda belirttiğim yönetici, bürokrat ve siyasetçilerimizden 2023 yılında; Düzce-Yığılca ve Yedigöller yollarının tamamlanması, köy yollarının bakımının yapılması ilk sırada yer alıyor. Merkezi yönetim dediğimiz Ankara’daki hükümet yöneticileri girdikleri seçim sathı için hazırlıklara başladılar bile. EYT yasası bunun ilk örneği. Sonra sözleşmelilerin kadroya alınması, memur emekli tüm çalışanlara yapılacak maaş artışları, çiftçilere yapılacak destekler, doğalgaz, elektrik vb. ödeme yardımları bunların sadece bazıları. İlçemiz siyasetçi ve yöneticileri gereğini yapıp gerekli takibi yapmazsa atını alan Üsküdar’ı geçer biz de bir seçim dönemi daha bekleriz. Gazetemiz haberindeki Düzce-Yığılca yolundaki yapılacakların mutlaka 2023 programına alınmasını sağlamalıyız. Yedigöller yolunun Bekirler yol ayrımından sonraki bölümünde üç yıldır bir çalışma yok. Karakaş köyü Mengen istikametinden yolun bakımının yapılması ayrıca Yoğunpelit köyü Derealı  üzerinden 1980’li yıllarda yeni bir güzergah olarak yapılan Yedigöller turizm yoluna da işlerlik kazandırılması gerekir. Çünkü bu yol mesafe olarak hem kısa hem de fazla rampa değil diye biliyorum. Son birkaç yazımda dile getirdiğim yol güzergahındaki turizm yatırımları ve çevre temizliği için: ”Yığılca Çevre Temizliği ve Güzelleştirme Derneği”ni  kurmayı planladık. İnşallah bu dernek sayesinde ilçemizde temizlik ve güzelleşmesi yolunda güzel çalışmalar yapılacaktır. Bunun için tüm ilçe halkımızın desteğini bekliyoruz.

                Değerli Okuyucularım ve Dostlarım, yol dışındaki 2023 yılı umutlarımızı; fındıkta bereketli bir sezon ve uygun bir fiyat, arıcılıkta doğal ve organik bir hasat. Bahçelerimizde doğal bir sebze için zamanında bereketli yağmurlar. Meyve ağaçlarımızdan, hayvanlarımızdan kaliteli ve bol ürün. Eğitimde çocuklarımızdan başarılı bir yıl. Sevdiklerimizle kazasız, belasız, hastalıksız bir 365 gün. İlçe merkezinde trafikte anlayış (Özellikle kamyonculardan), esnaflarımız için helal kazanç. Pazar yerinin bir an önce yapılması. Güzel ve bakımlı bir çevre olsun.Yaşamımızda çok daha fazla sanat, bilim, kültürel etkinlik, sinema, tiyatro olsun. Yürek bizim, yollar bizim, çevre bizim, şu dağlarda kırlardaki ala çiçekler bizim, boydan boya bu memleket bizim. 2023 yılında dertler, hastalıklar bizden uzak,sevdiklerimiz yanımızda olsun. Her günümüz bir öncekinden daha güzel olsun.  Sağlıkla, dostça kalın;  hoşça kalın.  

2055 kez okundu.

UMUDUMUZ 2023’TE – Veli VERGİLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam