Veli VERGİLİ

2022 YILI BÖYLE GEÇTİ – Veli VERGİLİ

service

      Değerli Okuyucular, Kıymetli Dostlar, bir varmış bir yokmuş misali kuş gibi uçar gider zaman. Geriye dönüp baktığımızda ne yaşadık, ne gördük? deriz o an. Ah, vahla geçen hüzünlere gebe olan, hayatımıza mı yanmalı o zaman? Yoksa, yoksa nasıl bu ömrü tamamladık? Yaşayamadık diye mi eyvahlanmalı o an? Güzel bir günü, neşeli ve mutlu bir günü kar saymalı, mutlu olup hayıflanmamalı. Bak gidiyor koca bir ömür. Bu sözü yabana atmamalı. Takvimden düşen yapraklar, umutsuzluk değil, kalbimizi umutla doldurmayı. Saçlarımıza düşen beyazlar ise matemimiz değil yaşamımızı anlatmalı, demiş şair. Atalarımız ise : ”Terazi var, tartı var; her şeyin bir vakti var. Su akarken testiyi doldurmayı. Zaman sana uymazsa sen zamana uy. Sayılı gün çabuk geçer. Erteye kalan, arkaya kalır. Geçen zamana üzülmek, rüzgarı kovalamaya benzer. Bugünün işini yarına bırakma. Boşa harcadığın bir dakika, ömründen çaldığın bin dakika. Vakit nakittir. ” gibi sözlerle zaman konusunda bizlere nasihatte  bulunmuşlardır. Bu hafta geçen giden 2022 yılını doğruları ve yanlışları ile nasıl değerlendirdiğimizi  anlatmaya çalışacağım.

Geçen yıl bu zamanlarda hepimizin belini büken zamlar yüzünden gelecek kaygısına düşmeye başlamıştık. Maaşlarımız düşük, alım gücümüz zayıftı. 15 Ocak’tan sonra yapılan maaşlardaki iyileştirmeler ve temmuz artışları biraz nefes almamızı sağladı. Ancak durumu fırsat gören marketlerin ve daha çok kazanma hırsındaki esnaflarımız yüzünden zamlar durmadığı gibi artarak devam ediyor. Fındıktaki taban fiyat ve Toprak Mahsullerinin piyasaya müdahalesi de halkımızı mutlu etti. En azından tüccara eğilmediler. Düzce-Yığılca yolu ile ilgili belirsizlik ise devam ediyor. Geçen hafta belediye başkanımız, muhtarlarımız ve siyasetçilerimizin Ankara çıkarmasından da henüz bir sonuç alamadık. Dutlar viyadüğündeki virajın asfaltı yapıldı. Böyle kalırsa gelecekte büyük tehlikelere davetiye çıkardılar. Çünkü yolun yabancısı olanlar ve hız tutkunlarının o viraj sonu olabilir. Orada Azraile zemin hazırlandı. Hiç yoktan  yeni bir tehdit oluştu. İnşallah, bu hafta içinde milletvekilimiz Ayşe Kesir verdiği sözü tutar da yanlıştan dönülür umudundayız. Bu olay Akçaören viyadükünün planlanmasına da vesile olur diye düşünüyorum.

Değerli Dostlarım ve Okuyucularım, ilçemizi ilçe yapan en önemli kaynağımız ormanlarımız. Bunun farkına varmak için ormansız yerlere bir gezi yapmanızı öneririm. Onların önemini kavramalıyız. Bu vatan dedelerimizden miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık demiştim. Aynı söz ormanlar için de geçerli. 2012 yılında yapılan bir yasal değişiklik bu konuda bir çok suiistimalleri beraberinde getirdi.Eskiden orman kooperatifleri orman emvalini depo teslimi yaparken,ormanda teslim sistemi getirilerek bazılarına çıkar kapısı yaratıldı. Hafta içinde görüştüğüm bazı kooperatif başkanları bu orman teslimini tercih eden kooperatiflerin yöneticilerinin haksız kazanç sağlamak için bu yolu seçtikleri, bazı orman müteahhitleri ile ormanlarda kıyıma başlandığını, orman görevlilerinin de yeterli kontrolü yapmadığı için ormanlarda usulsüz kesimlerin yapıldığını söylediler. Durumun vahametini gören üst yöneticiler bu uygulamayı geçici olarak askıya almışlar. İnşallah devamı gelmez. Yoksa ilçemizin süsü olan bu can damarlarımız büyük tehdit altında olacak. Bu konuda tüm insanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.

Evet dostlar bir yıl nasıl geçti anlamadık. Yazılarımı okuyup yorum yapan dostlara teşekkür ederim.   Bu yazılarla hislerinize tercüman oluyorsam ne mutlu. Eğitim camiasında okullara gönderilen ödenek sistemi için bakanlığı tebrik ederim.Yıllardır okulların ihtiyaçları için neler çekmiştik.Yalnız yapılan uzmanlık ve başöğretmenlik sınavları ve sonuçlarından bir şey anlamadım.Amaç sadece ekonomik destek mi acaba. Kariyere bir katkısı olmayacak mı? Yalnız 23 Kasım Düzce depremi bazı  velilerin çocuklarını geri getirmesini sağlamış. İlçemiz okulları; ilkokul ve ortaokul seviyesinde  her yerden ideal. Sınıflar 20 kişilik. Telaşa gerek yok. Kendi okullarımıza sahip çıkalım. Bu arada ilçemiz merkezinde park sorunu devam ediyor. Bazı yerlerde rastgele çöp atmalar başlamış. Köpekler her zamanki gibi sokakları doldurdu. Köy yollarına doğru dürüst bakım yapılmadı. Hala telefon kablo hırsızları işbaşında sonuç olarak  hayat devam ediyor. 2023 yılına böyle girdik Hepimize kutlu olsun. Şimdilik sağlıkla, dostlukla kalın; hoşça kalın.

2022 YILI BÖYLE GEÇTİ – Veli VERGİLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam