NE KADAR GÜZEL BİR ADET – Hasan SEYHAN

service

     Zamanın birinde bir hanım bütün sene boyunca hazırlanır, Rebiülevvel ayı geldiğinde Peygamber Efendimizin doğduğu aydır diyerek bu ayda mevlitler okutur kuranlar okutur ve ziyafetler verirmiş.

Onun da Yahudi bir komşusu varmış.

Merak ediyor eşine soruyor Bu Hanım  her sene neden bu ay da böyle ikramlar veriyor deyince eşi daha bilgiliymiş diyor ki” onların inandıkları peygamberlerinin doğduğu aydır bu ay!..

Bu aya hürmeten teşekkür için bu ay da kuranlar okutur ziyafetler verir deyince hanımının çok hoşuna gitmiş

“Ay ne kadar güzel” diye geçirmiş içinden.

Yahudi Hanım o gece rüyasında komşusunun ziyafetine gittiğini görür kapıdan girer görür ki kuranlar okunuyor yemekler  yeniliyor çok hoşuna gidiyor. Hayran hayran bakarken o anda kapı açılır içeriye yüzü güneş gibi parlayan arkasında da yüzü ay gibi parlayan bir takım insanlar İçeriye girer onlara bakar bakar sonra en arkadan gidenin koluna yapışır. “Siz kimsiniz?” diye sorar. O zatta Önden  giren ahir zaman nebisi Muhammed Mustafa’dır (s a v)

Bizler de onun sahabeleriyiz. Burada ne işiniz var diye sorunca!..

Bu Hanım her sene Rasulullah’ın doğduğu aydır diye hürmet ederek bu ayda kuranlar okutur ziyafetler verdiği için Peygamber Efendimiz de her sene memnuniyetinden bu eve  bizi de alır ziyarete gelir” deyince Hanım’ın çok hoşuna gider ve der ki “ben de böyle ziyafetler versem Bana da gelir misiniz”? deyince o  “bunu Resulullah’a sor” diye Söyler.

O Hanım ön tarafa gider

Ya Muhammed!.. Diye seslenir. Peygamberimiz şöyle dönünce Hanım der ki “ben de böyle ziyafetler versem Bana da gelir misiniz” diye sorar.

Rasûlullah Efendimiz “bir şartla” der.

“Nedir efendim” deyince “Müslüman olman şartıyla” der ve Hanım orada kelime-i şahadet getirerek Müslüman olur.

O heyecanla uyan’ı verir etrafı Nur içerisinde kalmıştır.

Hiç önemsemediği ezanı Muhammediyeyi gözyaşları içerisinde dinler ve içinden şöyle söyler. “Şu Bey evden bir an önce gitse de ben de bir an önce ziyafet hazırlıklarına başlasam” diye düşünür.

Eşi  tam kapıdan çıkacak kapıyı açacak arkasını döner

“Hanım akşam vereceğini ziyafet için ne lazımsa söyle de Alayım” der hanımı hayretle bakar “Sende mi” der!… 

Evet ben de senin dün gece gördüğün düşün  aynısını gördüm Ben de Müslüman  Oldum. Rasûlullah Efendimiz dediki  “Sen fakirsin eşin zengin eşinin dediklerini yap Ona yardım et Ben sizin eve de geleceğim” dedi. Haydi söyle Ne lazımsa alalım dedi………..

(AY NE KADAR GÜZEL BİR Adet) kelimesi önce müslüman olmalarına, sonra Rasûlullah efendimizi rüyada görülmesine sonrada evlerinin Rasûlullah Efendimiz ve eshabı tarafından ziyaret edilmesine vesile oluyor.

Ya Rab sen bizleri efendimiz sallahü aleyhi ve selleme hayırlı ümmet eyle layık  eyle

2584 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NE KADAR GÜZEL BİR ADET – Hasan SEYHAN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam