İLÇEMİZDE TRAFİK VE PARK SORUNU – Veli VERGİLİ

service

           Değerli Okuyucular, Kıymetli Dostlar, Ne olur beni duyun bu yazımı mutlaka okuyun. İlk uyarım da ister sürücü ol, ister yaya; aksatmadan uy kurala. Trafikte önemli olan kuraldır, en iyi insan kurallara uyandır. Uyulan her kural bizi hayata bağlar. El ele verelim, trafiği yönlendirelim. Bu birkaç uyarıdan sonra tüm okuyucularıma ve dostlarıma kazalardan ve tüm hastalıklarda uzak yarınlar dileklerimle bu haftaki yazıma başlıyorum. Bu hafta yazımın başlığında gördüğünüz gibi ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik ve otopark konusu hakkında yazmak istedim. 

             Yığılca, son yıllarda önemli bir bölge haline gelmiştir. İlçemizin önemi, yeraltı zenginlikleri müteşebbislerin dikkatini çekmiş, 1990’lı yıllardan sonra bu yeraltı kaynaklarına yönelme başlamıştır. Taş ve mermer ocaklarından sonra çimento fabrikası da faaliyete geçince yeni bir sektör olan taşımacılık ön plana çıkmıştır. Zaten çıkışı olmayan bir yer konumunda olan ilçemiz artan araç yoğunluğu ve sektör nedeniyle çoğalan tırlar yüzünden trafik ve beraberinde gelen park sorunu yaşamaya başlamıştır. Yıllardır kangren olan çevreyolu ve Düzce – Yığılca yolu varken birde bu park sorunu ilçemizin kamburu olmuştur. Bir tarafta hatıra dokunmama bir tarafta idare, kul haklarını ve problemleri beraberinde getirmiştir. Ocak ayının son haftalarında başlayan yoğun kar birikintileri ilçemizde bazı sıkıntıların yaşanmasına sebep olmuştur. Belediye şehrin merkezi yerlerinde hummalı bir çalışma yaparak, Köy Hizmetleri gece gündüz çalışarak Sedaş durmadan arızaları tamir ederek diğer görevliler ve yöneticilerimizde bunları yönlendirerek halkımıza fazla sıkıntı yaşatmamışlardır. Hepsini kutlamak gerek. 

               Bu çalışmalar yapılırken insanlarımızın sebep olduğu bazı olumsuzluklar yüzünden görevliler sıkıntı yaşamışlardır.  Belediyemiz daha kar başlamadan araçlarınızı yol üzerine park etmeyin dediği halde bazıları buna kulak asmamıştır. Özellikle Atatürk Mahallesi, Atatürk Caddesi’ndeki tırlar ve diğer araçlar yüzünden belediye tarafından kar temizleme yapılamamış, kaldırımlar temizlenmemiştir. Geçen hafta bu yoldan okuluna giden öğrenciler onların yüzünden mağdur olmuşlardır. Hafta içinde Belediye Başkanımız Sayın Rasim Çam’a durumu anlatıp öğrencilerin ve bu yolu kullanan mahalle sakinlerinin durumunu dile getirdiğimde hocam defalarca anons yaptık, uyardık lakin kamyoncular ve araç sahipleri anlayış göstermiyor, deyince Kamyoncular Kooperatifi başkanı ile görüştüm o da hocam park sorunumuz var ancak bu araç sahipleri de duyarsız diyerek sıkıntısını dile getirdi. Belediye Başkanımız bu park sorunu için eski orman deposunu Orman İşletmesinden kiralamış. Park yapılması için bir itakım hazırlıklar yapmış. Anlaşmaya gelince başkan üç yıllık anlaşma yapalım demiş, kooperatif yönetimi en az on yıllık anlaşma yapmak istiyormuş. Orta yol bulunmalı, kooperatif bir an önce anlaşmayı yapıp halkımızı bu sıkıntıdan kurtarmalıdır.

                Bu tırlar yüzünden hem yollarda hem ilçe merkezinde sıkıntı yaşıyoruz. Seyir halindeyken bazı tır sürücüleri diğer araçları yok sayıp trafikte sıkıntı yaşatıyor. Değerli sürücü dostlar unutmayın: Trafik Kurallarına Saygı İnsanlığa Saygıdır.  İlçe merkezinde hatalı park yapanlar var. İş yerleri ve kurumların önlerine park yapılması önlenmelidir. Burada görev ilçe trafik komisyonuna düşüyor. Bir an önce gereği yapılmalı; şehir içinde hız, yükle ilgili tedbirler ve park konusunda kısıtlamalar getirilip kontrol edenlerin eli güçlenmeli halkımızın mağduriyeti giderilmelidir. Park sorunu çözüldükten sonra ilgili trafik kanuna göre yük alma ve boşaltma dışında ilçe merkezinde tır ve kamyonlara ve okul yolu güzergâhlarına park yasağı getirilmelidir. Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içindeki geniş yolun bölünerek ortasında bırakılan alana ağaç dikilirse hem bir güzellik oluşur hem de buraya rast gele yapılan araç parkının önüne geçilir düşüncesindeyim. Trafik kültürü kanunlarla değil, saygıyla gelişir. Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Her türlü trafik vb. kazalar ile hastalıklar sizden uzak olsun. Sağlıkla, dostça kalın.  Hoşça kalın

2350 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İLÇEMİZDE TRAFİK VE PARK SORUNU – Veli VERGİLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!