Veli VERGİLİ

YENİDEN BAŞLAMAK – Veli VERGİLİ

service

Başlamak güzeldir…….Yeni bir işe

Hevesle, umutla,mutlulukla……..Yeni bir sayfa açmak

Eskiyi kapatıp rafa kaldırmak,…… Yeni ufuklara yelken açmak

Yeni sevgileri kucaklamak……… En güzeli her günü doya doya ,dopdolu yaşamak.

Yazmak, Belki de İnsana En İyi Gelen Şeylerden Bir Tanesi,

Çünkü İnsan En Çok Yazarken Dürüst Olabiliyor.

Çünkü İnsan En Çok Yazarken Farkına Varıyor Gerçeklerin…

                                                                        BAŞLARKEN

Yığılca’nın Sesi gazetesinin değerli okuyucuları, Saygıdeğer Yığılca lı dostlar ; Hepinize Merhaba…….

Bir çoğunuz beni tanıyor. bazılarınız da ismimi duymuşsunuzdur. Adı üstünde namı değer Veli Hoca.

Gazetede ismimi görünce bazılarınız bu adamın ismi  burada ne yapıyor diye merak edip bu yazıyı okuma lütfunda bulunursanız ne yapmak istediğimi anlatacağım. Bazı dostlar bu adam neden köşesinde oturmayıp milletin kafasını bulandırıyor diye düşünebilir. Önce kendimi tanıtıp bu yazı yazma serüveni ile ilgili  düşüncelerimi anlatmak istiyorum.

 Yığılca ilçesi Çukurören  köyü Resüller mahallesinde 1957 yılında bu aleme teşrif ettim. Başarılı bir öğrenim hayatından sonra 1979 yılında Bolu Eğitim Enstitüsünü bitirip 1980 yılı 12 Şubatta öğretmenliğe başladım.9 Nisan 2020 yılında 40 yıl 57 gün sonunda emekli olarak meslek hayatımı noktaladım. Herkes gibi köşesine çekilip elini ayağını her şeyden çekip monoton bir hayatın bir öğretmene yakışmayacağını düşündüm. Onun için günler ve geceler boyu insanlara nasıl yardımcı olabilirim diye beyin fırtınası içinde  düşünüp hayaller kurmaya başladım.Bir gün YIĞILCANIN SESİ gazetesinin önünden geçerken Gökhan ALKAN hocam gel çay içelim dedi. Çay içerken bu gazete ile ilgili bir anımı anlattım. 2008 yılın Orhangazi Yatılı Bölge Okulu Müdürü iken Bir bilenle Yığılca da eğitim diye bir makale yazmıştım. Gazetenin sahibi Ahmet ALKAN a yazıyı gönderdim. O zaman rahmetli  emekli öğretmen Ahmet Keleş abi bizim enişte olur onun adına yaz ben kendisiyle konuşurum dedim öyle anlaşmıştık. O hafta bir baktım gazetede benim ismim.O zaman ilçe kaymakamı Mahmuthan ARSLAN. Tabiki beni bir korku aldı çünkü memurun mülkü amirden izin almadan yazması suç. Bana biraz sonra kara haber geldi seni Kaymakam çağırıyor.Eteklerim tutuştu hemen Ahmet ALKAN beyin yanına geldim. Beraber kaymakam beyin yanına gittik.Ahmet bey sağolsun ; kaymakam beye yazı çok hoşuma gitti hocamın adı duyulsun diye benim ismimi yazmış. Gökhan bu olayı duyunca hocam istersen yazabilirsin dedi. Ben de yıllardır içimde bir uhde olan yazmaya böyle karar verdim. 2005 yılında da Orhangazi YBO da  gazete ile ilgili başka bir anımı da kısaca anlatayım. Öğretmenlerle toplantıda karar verdik. Okulda  güzel bir gazete çıkaralım.Benim önceden planladığım bir gazete adı vardı. SAKLIKENTİN SESİ YEŞİL VADİ GAZETESİ. Ferhat DAVRAN öğretmenimiz vardı onu da yazı işleri müdürü yaptım. Bir Savcımız vardı Ali bey aynı zamanda öğrenci velimizdi. Savcılığa dilekçe verin gerekli izni alın dedi.Dediği gibi daha o zamanlar 1000 adet renkli bastırıp gazeteyi 5-6 ay çıkardık.Öğretmenler,Veliler ve öğrenciler yazıyordu .O zamanlar Yığılca da gazete yoktu.Ertesi sene gazeteyi çıkaramadık bayağı masraflıydı.2006 yılı başlarında gelen bir telefon gazete işini bitirdi.Ankara Basın Yayın Merkezi beyanname vermemizi istiyordu. Biz okul gazetesi yerine resmi gazete çıkarmışız. Gerkli yazışmaları yapıp Gazeteyi kapattık lakin bazı tecrübeler insana ders oluyor.Vel hasıl dostlar neden gazetede yazmak istediğimi az çok anladınız umarım. 

Değerli dostlar bundan sonra değerli okuyucular diyeceğim. Ben  bu yazma işini her hangi bir menfaat karşılığı yapmayacağım.Sadece insanlara sosyal anlamda nasıl faydalı olurum düşüncesiyle buradayım.Yazının başındada belirttiğim gibi YIĞILCA’DA bu hafta olan olayları yorumlamak, İlimiz ve ülkemiz ile ilçemiz arasındaki ilişkileri irdelemek. Her alanda insanları bilinçlendirmek Yığılca insanına faydalı olacak konularda yardımcı olmayı hedefliyorom. Sonuçta ben bir öğretmenim.Ölünceye kadar öyle kalacağım. Yalnız siyasi konular benim dışımda olacak. Oldum olası siyaseti sevmiyorum. İnsanları birbirine düşman ediyor. 40 yıllık dostlar bile siyaset yüzünden birbirine küs oluyor. Değer mi dostlar şu gökkubbenin altında insanların birbirine kırılmasına  tabiî ki hayır.Bazı dostlar öğretmen eğitimden başka şeyden anlamaz diyebilir.Lakin bilmenizi isterim şu anda Yığılca da Sivil Toplum Kuruluşlarınından 6-7 tanesine yardımcı oluyorum. Aynı zamanda Yığılca Eğitim Yardımlaşma Derneği başkanıyım.. Arıcılık, Fındıkçılık ve tarımla ilgili her konuda bilgi sahibiyim. Halkın bilgi sahibi olması için burada her konuda yazmaya çalışacağım. Ama bunları yaparken sizlerin desteğine ihtiyacım var. Benim Meil adresime veya Watsappdan bana ihtiyacınız olan konularda bilgi vermenizi isteyeceğim. Ben de konunnun uzmanlarıyla görüşüp size bilgi vermeye çalışacağım. Sonuç olarak bu köşede sizin sesiniz olmayı hedefliyorum.B arada bana bu fırsatı veren ALKAN medyaya da teşekkür ederim.Yıllardır hep aynı çizgide YIĞILCANIN SESİ oldular. Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dilerim.Hepimiz onlara yardımcı olmalıyız. Düzce ve ülkemize sesimizi ancak onlar aracılığı ile duyurabiliriz.

        Geçen haftanın önemli olayı,Eylül ayından beri ilçemiz Kaymakamlığını vekaleten yürütüp asil Kaymakamlar gibi güzel bir esinti bırakan Abdullah KURT beyefendinin görevinden ayrılmasıydı.İnşallah yakın bir zamanda yeni Kaymakam gelip göreve başlar.Ayrıca geçen hafta ülke genelinde yapılan nufus sayımında ilçemiz  yüzde yirmi azalmış.Gittikçe fire veriyoruz.Bu göç sayımızı gittikçe azaltıyor.Ayrıca Şubat ayı ile birlikte Tarım destek ödemeleri başladı.Mozot desteği listeleri askıya çıktı.İlçemiz Belediye Başkanı Rasim ÇAM ‘ın iyileşmeye başlaması hepimizi sevindiriyor,inşallah yakında aramızda olur.

       Değerli dostlar bu köşede zaman zaman ilçemizde görev yapıp herkesin bilgilerine ihtiyaç duyulan uzman kişilerden istifade etmeyi düşünüyorum.Önümüzdeki haftalarda  inşallah bunu göreceksiniz.Çok fazla yazıp sizi sıkmak istemem.

                                                            GAZETECİLER KİMLERDİR.

Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. …. M.K.Atatürk-

Gazeteyi gazeteciler yazar; ancak okuyucular yazdırır…………Benjamin Franklin

Gazeteler dünyanın aynasıdır.     ……………..James Ellis

Bir gazete, sadece haberleri olduğu gibi veren bir şey değildir; onun gayesi, insanları düşündürerek ve kızdırarak o konuda bir şeyler yapmaya teşvik etmek olmalıdır…..Mark Twain

Üç gazete beni yüz bin süngüden daha çok korkutur…………Napoleon

                                                  Şimdilik hoşca kalın dostça kalın. 

Veli VERGİLİ    :     v.vergili59@hotmail.com      :                     Tel :05064189664

5464 kez okundu.

YENİDEN BAŞLAMAK – Veli VERGİLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam