´SEN GERÇEK DOST OLABİLİYORSAN NE MUTLU SANA’

service

Sevgili okurlarım; Bu yazımda sizlere biraz duygusal ama gerçek olan konular hakkında yazmak istedim. Diyeceksiniz ki bu hafta nereden çıktı Sabri bu konu? Bu konulara maruz kaldığım için yazmak istedim siz siz olun dostunuzu arkadaşınızı iyi seçin.Dostluklar öyle kahve köşelerinde içki masalarında olmaz.

Bu dünya işlerine takılıp bazı gereksiz uğraşılar ve gereksiz kalp kırmalar hepimizin başından gelip geçmiştir. Malesefki biz insanlar nelerden keyif alacağımızı nelerden tat aldığımızı bilmiyoruz. Kapılmışız boş dünya işlerine sürüklenip gidiyoruz. Boş, sevgili okurlarım her şey boş bu dünya işlerine kapılıp arkadaşımızı, dostumuzu, akrabamızı boşu boşuna kırmak kimlere neler kazandırmıştır. Evet sevgili okurlarım bizler ne konuşmasını nede davranışlarımızın nerelere varacağını bilmiyoruz. Futbol, siyaset, inatlaşma derken bir bakıyoruz çevremizde ne kadar dostumuz arkadaşımız varsa kırıp geçirmişiz ve ondan sonrada pişman olmuşuzdur. Ama neye yarar kalp kırılmıştır bir kere… Bundan sonra sanıyormusunuz ki bundan sonraki muhabbetleriniz aynı seviyede gitsin? Mümkün değil bu… Senin için ,benim için ve ya bir başkaları için herkes için aynı… Değer mi sizce kalp kırmaya? Millet top peşinde milyon dolarları götürsün, sen burada arkadaşının kalbini kır millet siyaset için de bin bir türlü entirikalar çevirsin sen arkadaşının kalbini kır olacak şey mi? Değmez dostlarım değmez kalp kırmaya. Oysaki birbirimize sarılıp birbirimize destek olacak yerde hep birbirimizin kuyusunu kazarız, şaka yaparız diye düşünürüz şaka yapmasını bilmeyiz. Ağzımızdan çıkan kelimenin nerelere gideceğini düşünmeden pat diye patavatsızca çıkarırız kelimeyi . Ondan sonrada kıvırmaya başlarız ben öyle demek istemedim demeye. Oysaki konuşacağımız kelimeleri latifede olsa seçerek ve anlamını bilerek konuşmalıyız. Bazen çocukça hareketler yaparız yaptığımız hareketin karşımızdaki insan tanıdık olsun veya olmasın nasıl algılayacağını düşünmeden yaparız. Yaptığımız hareketlerin bazen sonuçları cinayete kadar gidebiliyor.

Değerli okurlarım şimdi sizlere bazı örnekler vereyim. Bir arkadaşımız sigarayı bırakıyor veya bırakmaya çalışıyor. Eğer bu insanın gerçek dostu olsa ona sonuna kadar destek verir değil mi? Ama bizler ne yapıyoruz direk israr israr israr yak bir tane, bir taneden bir şey olmaz. Bu davranışı yapan şimdi gerçek dostmudur ?Dostluk bunun neresinde.Bir başka örnek arkadaşımız içki içiyor içki içmeyi bırakmaya karar veriyor ama dostlarından kopmakta istemiyor ama ısrarlar yine aynı .Hatta bundan sonra adam yerine bile konmamaya başlanıyor ,Hani beraber içerken gerçek dosttunuz sizin dostluğunuz sadece lanet olası içki masalarındamı idi sadece?Gerçek dostlar böyle yapmaz dostlar arkadaşını seven böyle yapmaz ama malesefki bizim birbirimize davranış tavrımız farklı arkadaşa söylesen neden böyle yapıyorsunuz deseniz hemen cevap hazır şaka yapıyoruz. Şaka böyle olmaz dostlar şaka böyle olmaz sen yapamıyorsan yapana mani olma onun gerçek dostuysan ona sahip çık ona destek ver şakaların ardına saklanıp boşu boşuna arkadaşını kırma .Dost olmak öyle kolay değil dost kazanmak o kadar kolay değil. Sizlerin yaptığı sadece boş vakitlerinizi geçirdiğiniz ortamlar ve yalancı dostluklar…Sen böyle konularda arkadaşına destek çıkıyormusun veya arkadaşın için kendini bir tehlikenin içine korkusuzca atabiliyor musun? En önemlisi sen arkadaşına sevgiyle bakabiliyor musun? İşte o zaman sen gerçek dostsun onun dışındaki arkadaşlıklar sadece zaman öldürme arkadaşlıkları gerisi yalan dostlar gerisi yalan… Unutmayın ki bu dünya yalancı dünya. Bir gün herkes toprak olup gidecek “Sen gerçek dost olabiliyorsan ne mutlu sana” dostluk içinde saygı ve sevgiyle kalın…

8761 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
´SEN GERÇEK DOST OLABİLİYORSAN NE MUTLU SANA’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam