Türkiye Geneli Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

featured
service

   Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde eşzamanlı denetimler yapıldı.

Düzce genelinde yıl başından bu yana 72 denetleme yapılarak 30 yasak av aracına el konulmuş, 32 adet idari yaptırım kararı uygulandı. 

Konu ile ilgili Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 33. maddesine göre avlanma yasakları; Tarım İl Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma Teşkilatları, Belediye Zabıtası, Kamuda görevli Bekçiler; Kolluk kuvvetlerinin bulunmadığı yerlerde ise köy muhtarları ve ihtiyar heyetleri tarafından takip edilmektedir. Bu kurumlar sorumluluk alanlarına göre, bu konuda tutanak düzenlemek, suçta kullanılan avlanma araçlarına ve balıklara el koyarak bunları adli mercilere teslim etmekle görevli ve yetkilidir”

İl Müdürü Vekili Hüseyin DİKMEN, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak ve denizlerimizdeki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla balıkçılarımızın su ürünleri avcılığına getirilen yasaklara uymalarının büyük önem arz ettiğini belirterek Su Ürünleri Denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceğini ifade etti. 

2105 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Geneli Eş Zamanlı Denetimler Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!