Yığılca HEM’den Büyük Başarı – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 188 kurs açan merkez 1992 erkek, 3181 kadın olmak üzere 5173 kursiyere ulaşarak ilçe nüfusunun %36 sına kurs verdi (Türkiye Ortalaması %12).

Giyim, El Sanatları, Aile Okulu Eğitimleri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık, Erken Çocukluk Eğitimi, Sanat, Spor, Okuma Yazma, Sağlık, Bilişim Teknolojileri, Tarım Teknolojileri, Hayvancılık, Bağımlılıkla Mücadele, Kur’an-ı Kerim ve Dini Alan Kursları, Yabancı Diller, Avcı Eğitimi, Hijyen, Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Kurslar gibi toplumun her alanına hitap eden 188 farklı kursu açan merkez büyük bir katılım sağlayarak başarılı bir yıl geçirdi. Okuma yazma kursları ve sınavları, ilkokul diploması, açık ortaokul ve açık öğretim lisesi hizmetlerini de ilçede en iyi şekilde sunan merkez lise mezunlarına verilen ücretsiz kurslarla öğrencilerin üniversiteye yerleşmesinde de büyük bir rol üstlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci velilerinin eğitimleri için başlattığı Aile Okulu Projesinde okullarda ve köylerde veli eğitimleri, trafik, çevre ve ilkyardım eğitimleri verilmeye devam ediliyor. Mevlana İlkokulu, AKV Cumhuriyet İlkokulu, ADEM Kurs Merkezi, Aksaklar ve Kırık İlkokullarında tamamlanan 9 kursta 365 veliye Sosyal ve Duygusal Beceri Gelisimi, Aile İçi İletisim Becerileri, Akran İlişkileri, Bilinçli Ve Güvenli Teknoloji Kullanımı, Çatışma ve Stres Yönetimi, Bağımlılık, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite alanlarında eğitimler verildi. Yeni yılda köy ve mahalle muhtarlarına ve velilere verilecek eğitimlerle Aile Okulu projesi devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığının köylerde kapalı durumda kalan köy okullarının kurs merkezlerine dönüştürülmesi projesi olan Köy Yaşam Merkezleri projesinde Gökçeağaç Köyü Köy Yaşam Merkezi açıldı ve burada Yetişkinler için Kur’an-ı Kerim Okuma ve Okuma Yazma kursları veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının önemle üzerinde durduğu okul öncesi eğitim kapsamında 3-6 yaş grubundaki çocuklara açılan 27 kursa 414 öğrenciye eğitimler verildi.  

Merkez ve köylerde dini eğitim alanında 44 kurs açan merkez bu kurslarda 711 öğrenci ve yetişkin kursiyere başta Kur’an-ı Kerim Öğretimi olmak üzere dini alandaki eğitimleri sağlıyor. Halen merkezin Kırık Köyü, Gökçeağaç Köyü, İmam Hatip Ortaokulu, Ahmetçiler Mahallesi, Çukurören Köyü Resuller Mahallesi, Karakaş Köyü ve Hocatman Köylerinde yetişkinler için Kur’an-ı Kerim kursları devam ediyor.

Giyim Üretim Teknolojisi ve El Sanatları kursları ile Aile Destek Merkezinde kadın kursiyerlerimiz istihdama dayalı eğitimler alırken aynı zamanda öğrendiklerini uygulayıp satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Burada bulunan kadın kursiyerlere merkez tarafından kişisel gelişim, aile eğitimi gibi değişik alanlarda bilgilendirme seminerleri de veriliyor. Bir üretim ve paylaşım merkezi olan kurs merkezi haziran ayında yaptığı sergi ile büyük beğeni toplamıştı.

İlçenin spor etkinliklerine büyük destek veren Yığılca Halk Eğitimi Merkezi okullarda ve Gençlik Spor Merkezi tesislerinde açtığı Artistik Jimnastik, Atletizm, Basketbol, Boks, Futbol, Sportif Oyunlar, Tenis,

Voleybol kursları ile 14 kursta 391 öğrencinin eğitim almasını sağladı.

 

Bağımlılıkla Mücadele kapsamında geçen yıl başlayan kurslar ile bu yıl ilçenin okul öncesinden liseye kadar tüm okullarının öğrencilerine ve yetişkinlere de ulaşan merkez bu yıl 16 kursta 1625 öğrenci ve yetişkine teknoloji bağımlılığı, sağlıklı yaşam, tütün bağımlılığı gibi alanlarda eğitimler almasını sağladı.

Yabancı dil eğitimleri de veren merkez İngilizce ve Arapça kurslarını sürdürmektedir.

 

Sanat alanında da öğrencilere gitar ve keman eğitimleri veren merkez haziran ayında kurumda çalışmalarını yapan HEMZEMİN grubu da ilçemize unutulmaz bir konser vermişti.

Ağustos ayında ilçemize gelen mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitimlerinde de 24 kurs açan merkez 786 öğrenciye akademik, sanat, spor, kültür, dil vb. kurslar verdi.

 

Açıköğretim kurumları hizmetini sunan kurum sosyal medya, belediye anons sistemi, kısa sms göndererek açık öğretim öğrencilerinin zamanında bilgilendirilmesini sağlıyor. Açık öğretim lisesini bitiren öğrencilere diplomalarını düzenleyip ücretsiz teslim ediyor.

 

Kursiyerlerin ve usta öğreticilerinin mutluluğundan enerjisini alan kurum bu yıl Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir kursiyer katılımı sağladı.

 

2699 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca HEM’den Büyük Başarı – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!