Yığılca Aile Destek Merkezinden Tekstil Fabrikasına Ziyaret

featured
service

Aile Destek Merkezi Koordinatörü Seda Çelik ile Kurs Uzman Öğreticileri Kader Uğurlu ve Nihal Yağız eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette Aile Destek Merkezi dikiş kurslarında mesleki eğitim gören kadınlar üretim bandını inceleme fırsatı buldu.

Yurtdışına ihraç edilen iş güvenliği yeleklerinin üretildiği bantta üretim sürecini baştan sona inceleyen kursiyerler burada daha önce Aile Destek Merkezinde meslek edindirme kurslarına katılarak işbaşı yapan kadınlardan da yaptıkları işler hakkında bilgiler aldılar.

Yığılca Aile Destek Merkezinin mevcut kapasitesiyle aynı dönemde 36 kursiyerin meslek edindirme kurslarına katılabildiğini aktaran Merkez Koordinatörü Seda Çelik; “Aile Destek Merkezimiz Kadınlarımızın mesleki eğitim kurslarına katılarak çalışmak istemeleri durumunda tekstil ürünleri üreten fabrikalar ve üretim merkezlerinde çalışmalarına olanak sağlayan, kadınlarımızın sosyal, psikososyal ve kültürel gelişimlerine yönelik eğitimlerden faydalanabildiği çok güzel bir merkez. Bu üretim merkezine yaptığımız ziyarette ise meslek edindirme kursları tamamlandığında sektördeki çalışma şartlarını ve yapacakları işler hakkında bilgi edinmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Aile Destek Merkezi Kursiyerlerinden Zekiye Öztürk ise “Aile Destek Merkezimizin çeşitli kurslarına katıldım ve bu dönemde yeni bir kursta kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Mesleki anlamda kendimizi geliştirebileceğimiz güzel ve sıcak bir ortamdayız. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaret sektörde bizi nelerin beklediği, çalışma şartları ve iş güvenliği ile ilgili ne gibi tedbirler alındığı hakkında bilgi sahibi olmamıza vesile oldu. Bizlere bu imkanları sunan devletimize teşekkür ediyoruz” dedi

Ziyaretin ardından üretim merkezi çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektiren Aile Destek Merkezi Kursiyerleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca Aile Destek Merkezinden Tekstil Fabrikasına Ziyaret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!