Yığılca’da tiyatro günleri başlıyor – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

26.10.2022 Çarşamba günü 05-10 yaş arasındaki çocuklar için Yönetmenliğini Düzce Bölge Tiyatrosundan Uğur Bağ’ın yaptığı tek perdelik çocuk güldürüsü olan VİTAMİN isimli oyun ilk ve ortaöğretim öğrencilerine ücretsiz sergilenecektir.

27.10.2022 Perşembe günü ise yetişkinler için Victor Hugo’nun ölümsüz eserlerinden biri olan ‘Bir İdam Mahkûmunun Son Günü’nü, Ahmet Yapar’ın uyarlaması ve Hüseyin Kefeli’nin yönetimi ile Yığılca’da tiyatro severlerle  buluşturulacak.

Oyunun konusu İdam cezası alan bir mahkûm son anlarında yaşadığı travmaları, ruhundaki acıları, hissettiği duyguları kaleme alır ve insanların gelecekte bu yazıları okuyarak vicdanları ile yüzleşmelerini, böylelikle de idam cezasının bir gün kaldırılmasını umar. Sonrasında karakterin beslediği bu umut gerçek olur ve Victor Hugo’nun 19’uncu yüzyılda 27 yaşındayken kaleme aldığı eser, bir çok ülkede idamın yasaklanmasının önünü açmıştır.

Yığılca Milli Eğitim Müdürlüğü ve Musa Keskin’in tarafından koordine edilen tiyatro etkinlikleri belirli aralıklarla Yığılca’da devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da tiyatro günleri başlıyor – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!