Teşvik Akademi A.Ş ile maliyetler kazanca dönüşüyor

featured
service

25 Şubat 2022 yılında faaliyetlere başlayan Teşvik Akademi A.Ş, uzman kadrosu ve kurumsal yapısı ile ülke genelindeki iş verenlerin istihdama katkı sağlamasını ve bunu yaparken de kazanç sağlamasına yardımcı oluyor. Ahmet Kuşçu ve Deniz Kurt tarafından hayata geçirilen Teşvik Akademi A.Ş, SGK danışmanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Teşvikleri, Avrupa Birliği Teşvikleri, ARGE Teşvikleri, MYK ve KVKK gibi bir çok konuda İŞKUR ve KOSGEB gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 2021 yılı kasım ayında yapmış olduğu bir konuşma sonrasında akıllarına böyle bir iş fikri geldiğini belirten iş insanı Ahmet Kuşçu, ‘’ Teşvik Akademi A.Ş.’yi 20 Ocak 2022’de, Deniz Kurt ile kurduk. Özel sektörde uluslararası firmalarda 15-20 yıllık bir iş geçmişine sahibiz ikimizde. Cumhurbaşkanımızın Kasım ve Aralık 2021 tarihinde yapmış olduğu konuşmalarını dinlediğimizde ülkede çok yakında bir teşviğin çıkacağını sezdik ve ortak bir beyin fırtınası sonucu bu şirketi kurduk.

‘’Türkiye genelinde danışmanlık hizmeti veriyoruz’’

Şirketi kurduktan sonra deneme amaçlı olarak birkaç firma ile projeler yaptıklarını söyleyen Kuşçu, ‘’ Faklı şehirlerde bir iki firma ile projeler yaptık. Projelerimizin tuttuğunu gördüğümüzde ise bunu 81 ilde hayata geçirdik. Şu an da Türkiye genelinde Flo Mağazacılık, Saat & Saat, Simens ve Ekol Lojistik gibi önde gelen firmalara ülke geneli danışmanlık faaliyeti yürütüyoruz. Düzce’de yaklaşık 10 işletmeden 8’i bizimle çalışıyor diyebiliriz. Bunlara örnek vermek gerekirse; Teknorot Otomotiv, Örma Tekstil, Burcu Tekstil, Confetti Halı, Şafak Makina, Duman Tekstil, Ayteks Grup ve Onur Plastik gibi birçok firma ile çalışıyoruz.’’ dedi.

81 ilde Ustalık Telafi Eğitim Programı

Çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında konuşan Kuşçu, birçok alanda İŞKUR ve KOSGEB gibi faaliyet gösterdiklerini aktardı. Kuşçu, ‘’Bizler Teşvik Akademi A.Ş olarak, SGK danışmanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı teşvikleri, Avrupa Birliği Teşvikleri, ARGE Teşvikleri, MYK ve KVKK gibi bir çok konuda İŞKUR ve KOSGEB gibi faaliyet gösteriyoruz. Örnek vermek gerekirse SGK’nın kendi içerisinde 20’yi aşkın teşviği var. Ancak işverenler bunları çok fazla bilmiyor veya yönetemiyor olabiliyorlar. Biz burada bu sistemi kurduk. İşe aldığımız kişinin; son 6 aydır işsiz mi? Sosyal yardım alıyor mu? İşsizlik maaşı alıyor mu? gibi kriterleri incelemek suretiyle bu durumları işverenin artısına çevirdik. Bunun haricinde de yine 81 ilde faaliyet gösterdiğimiz MESAM adını verdiğimiz ustalık telafi eğitim programı dediğimiz bir programımız var. Buradaki amacımız ise, işletmelere asgari ücretin yüzde 50’sini 6 buçuk ay destek olarak devletimiz aracılığıyla geriye ödüyoruz. Bu sistem sayesinde her iki çalışandan birisinin maaşını devletimiz sanayiciye ödüyor.

‘’Düzce’de küçük büyük demeden bütün firmalara hitap ediyoruz’’

Teşvik Akademi A.Ş olarak Düzce özelinde farklı bir politikaları olduğunu belirten Kuşçu, ‘’Biz buradan bütün sanayicilere sesleniyoruz; İş bilenin kılıç kuşanandır. Ülke genelinde 100 bini aşkın kaydımız var. Biz hiçbir projede hiçbir arkadaşımızla sorun yaşamadık. Bunu da titizlikle yürütmekten gurur duyuyoruz. Bu projeyi 81 ilde yürütürken büyük firmaları hedef aldık. Düzce’de ise küçük büyük demeden bütün firmaların hedef kitlesi olarak hitap ediyoruz. Zincir marketler veya mahalledeki 3 çalışanlı berber olabilir fark etmeksizin biz ilimizde bütün işverenlerin tamamına destek olmak için yola çıktık ve söz veriyoruz.  Düzce özelinde böyle bir durumumuz var.’’ şeklinde konuştu.

‘’Devletin kişi başı 100 bin ila 150 bin TL arasında bir desteği var’’

İstihdamın bilinçli yapıldığında maliyetten ziyade bir kar oluşturduğunu vurgulayan Ahmet Kuşçu, ‘’Devletimiz istihdamı arttırıcı sürekli yeni politikalar geliştiriyor. Ancak bunlar bilinmediğinden dolayı, işverenler zaman zaman dar boğaza düşebiliyor. Sadece SGK’nın MEB’in İŞKUR’un ve KOSGEB’in teşviklerini topladığımızda; bir elemanı işe almanız durumunda devletin kişi başı 100 bin ila 150 bin TLarasında işverene bir desteği var. Ancak bunu bilmeyen işletme ve muhasebedeki sorumlu kişiler bu maliyeti işverene yüklüyor. Bilinçli yapıldığı takdirde istihdam etmek bir maliyet değil, şirketlerin kârı olarak ortaya çıkıyor. Bunu da biz kurumsal olarak yönetiyoruz. İşverenlerimizin Teşvik Akademi A.Ş.’ye gelip ya da en azından aramaları durumunda kendilerinin nelerden yararlanabileceğinin bilgisini vermek istiyoruz. Çalışma prensibimiz tamamen kazan-kazan metoduna dayanıyor. Hiçbir çalışanımızın hesabına para geçmeden biz bir TL para almıyoruz. Şirket hesaplarına devlet destekleri yattıktan sonra anlaştığımız tutarı kendilerini fatura ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Başvuru adresi; Şerefiye Mahallesi Sinem Sokak No:2 Kat:1 Daire:5 Merkez/Düzce Teşvik Akademi A.Ş ofisinden bizzat başvuru yapabilirsiniz.

İletişim: 0530 667 53 14 veya www.tesvikakademi.com

Yığılcanın Sesi Ali Kuş

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Teşvik Akademi A.Ş ile maliyetler kazanca dönüşüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!