Yığılca’da meydana gelen sel felaketi hasarı devam ediyor

featured
service

Yaklaşık 2 gün boyunca etkisini artırarak devam eden yağmur yağışları Düzce genelinde hasar bıraktı.

Yağışların en çok yağdığı Yığılca bölgesinde ise birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, dere yataklarında ki evler tahliye edildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir  yaptığı açıklamada, bölge genelinde tahribatların söz konusu olduğunu belirterek, “ Düzce’nin hem Kuzeyi hem de Güneyinde farklı sorunlarla karşılıyoruz. Sabah Kaynaşlı ve Beyköy bölgelerini de inceledik. Yığılca’da ise köprülerin ve köy yollarının ciddi sıkıntılarını gördük. İnşallah şuan için can kaybımız yok. En büyük sevincimiz o. Yarın akşama kadar yağış devam ettiği için durumu stabil götürmemiz lazım. Bakanlarımız ile bire bir görüştük. Onlarda durumu yakından takip ediyor” dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam ise yaptığı açıklamada genel durumu değerlendirerek, “Şuan çok şükür ilçemizde bir can kaybı söz konusu değil. Meteoroji yağışların devam edeceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu haberler bizleri tedirgin ediyor ancak bizlerde Yığılca Belediyesi olarak ekiplerimiz ile birlikte tüm önlemlerimizi aldık. Kriz masası olarak teyakkuz halinde bekliyoruz. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Dere yataklarında bulunan evlerin daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Bir çok köyümüzde su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. İlçe merkezinde ise orta ölçekli su baskınları meydana geldi. Özellikle bodrum katlarda sıkıntılar yaşandı. Yığılca Belediyesi olarak dün akşam itibari ile tüm ekipler görevde alarm halinde sabaha kadar bekledi. İhbarlar neticesinde bölgede müdahalede bulunduk. Ekipler şuan şebeke hattına müdahale ediyor” dedi.

 

5323 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da meydana gelen sel felaketi hasarı devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!