YIĞILCA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇILDI

featured
service

Açılışa kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yığılca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yıldıray Tosun yaptığı açılış konuşmasında bu yıl açılan 114 kursta 3029 vatandaşımıza hizmet verildiğini ve kurumun Ocak-Mayıs döneminde ilçe nüfusunun  %16,5 lik kısmına kurs açarak Türkiye ortalaması (%6,57)nın çok üzerinde kursiyer sayısına ulaşıldığını söyledi.

Eğitim Öğretim yılı boyunca yapılan faaliyetleri açıklayan kurum müdürü Yıldıray Tosun yaz döneminde de “Hayat Boyu Öğreniyorum” sloganıyla Kuran Kursları, Spor Kursları, Müzik Kursları, Yabancı Dil, Bilgisayar, Arıcılık, Tarım işçilerinin çocuklarına yönelik yaz kurslarıyla daha çok kursiyere ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Kurs Öğreticisi Fatma Çamlı’nın Orhangazi Yatlı Bölge Ortaokulunda açılan kursta hazırladığı Karadeniz yöresi halk oyunlarının gösterisinden sonra El Sanatları Usta Öğreticisi Nihal Yağız ve kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler görüldü. Usta Öğretici ve kursiyerlerle sohbet eden Kaymakam Talha Altuntaş kadınların ürünleri ile aile ekonomilerine sağladıkları katkıdan memnuniyetini dile getirdi.

Giyim Üretim Teknolojisi Usta Öğreticisi Kader Uğurlu ve kursiyerlerinin hazırladığı giysiler, kıyafetler ve diğer el emeği ürünler görüldü. Usta Öğretici Kader Uğurlu, kursiyerlerin bu kadar kısa sürede giysi dikmeyi öğrendiklerini, hayal ettikleri her türlü kıyafeti tasarlayarak dikebildiklerini, kendileri ve çevresindekiler için kıyafetleri satın almak yerine kendilerinin diktiklerini belirtti. Kursiyerlerle de sohbet eden Kaymakam Talha Altuntaş kursiyerleri tebrik ederek, teşekkür etti.

El Sanatları Öğretmeni Arzu Arslantaş’ın Ebru Sanatı standını gezen katılımcılar, canlı Ebru uygulaması yaptı.

El Sanatları öğretmeni Arzu Arslantaş, ebru kursunun dışında köy ve merkez okullarını ziyaret ederek tüm öğrencilere ebru uygulaması yaptırdıklarını söyledi. Gün boyu tüm ziyaretçiler stantta Ebru uygulaması yaptılar.

Gün boyu 15 Temmuz Şehitleri Parkında halkın yoğun ziyareti gerçekleşti. Sergide kurs tanıtımları ve yeni kursların kursiyer başvuruları da alındı. Kursiyerler ürünlerini sergiledi, dileyen kursiyerler ürünlerini sattı.

Sergide kapanış öncesi usta öğretici İlayda Öztürk’ün Jimnastik kursunun Zumba Dans gösterisi gerçekleşti. Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalardan Öğretmenler arası Dijital Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren Hacıyeri Köyü Okuma Yazma kursu öğretmeni Zübeyde Alkan, Hacıyeri Köyü anasınıfı oyun odası kursu öğreticisi Sümeyye Bağcı, Yığılca Anaokulu oyun odası kursu usta öğreticisi İlknur Keskin, Anı yarışması birincisi Selma Marmara plaket ve hediyelerini kurum müdürü Yıldıray Tosun’dan aldılar.

Hayat boyu öğrenme etkinlikleri 14 Haziran 2022 tarihinde saat 19:00’da 15 Temmuz Şehitleri Parkında yapılacak ücretsiz halk konseri ile devam edecek.

  • Yığılca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yıldıray Tosun, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“1 Eylül 2021 tarihinde başlayan 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında kurumumuzca bugüne kadar ilçemizde açılan 114 kursta 1163 Erkek ve 1866 Kadın olmak üzere 3029  kursiyere hizmet verdik. Bu kurslarda 122 öğretici, 10199 saatlik eğitim verdiler.

Kurumumuz pandemi süresince öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Pandemi ile Mücadele Ekiplerinin kullanımı için kurslarımızda gönüllü öğretici ve kursiyerlerle 100 binin üzerinde maske dikerek  ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştirdi.

Bu eğitim öğretim yılında köylerimizde Din Eğitimi alanında 31 kursta 515 kursiyere Kuranı Kerim öğretimi ve diğer dini kurslar verildi.

4 köyümüzde açtığımız okuma yazma kursunda 22 okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza eğitim verdik.

El Sanatları alanında 6 kursta 124; Giyim Üretim Teknolojisi alanında 12 kursta 224 kursiyer olmak üzere 348 kadın kursiyerimize Aile Destek Eğitimi Merkezinde eğitim verdik. Bugün bu kursların eserlerini hep birlikte göreceğiz.

Anasınıflarında açtığımız 25 kurstan 361 öğrencimiz faydalandı. Genel Müdürlüğümüzün Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık projesi kapsamında biz de anasınıflarımızda ve Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesinde Geri Dönüşüm ver Sıfır Atık içerikli 21 kursta 320 öğrencimize eğitim verdik.

Kurslarımızla Köylerdeyiz Projesi kapsamında köylerimizde Süt Hijyeni, Fındık Budama, Arıcılık, Avcı Eğitimi kurslarında 180 vatandaşımıza eğitim verdik.

Temel Eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında Orhangazi Yatılı Bölge Ortaokulunda yatılı öğrencilerimize yönelik Keman Eğitimi, Güreş, Jimnastik, Temel Robotik Kodlama, İngilizce, Diksiyon, Çevre Koruma, Verimli Ders Çalışma kurslarını açtık. Liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilere etüd kursları düzenledik.

Yığılca İmam Hatip Lisesi yatılı öğrencilerine Geri dönüşüm ve Sıfır atık kurslarını açtık.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Kursları kapsamında rehber öğretmenlerimizce okullarımızda seviyelerine göre Sağlıklı Yaşam, Teknoloji Bağımlılığı ve diğer başlıklarda konuları içeren 8 kursta 1217 öğrenciye eğitimler verildi.  Tüm okullarımızda bu eğitimler tamamlanacak.

Spor alanında ise jimnastik, Güreş, Tenis, Voleybol, Oryantiring, Atletizm kurslarında 164 öğrencimiz faydalandı. Yaz kurslarımızda daha fazla branşta daha fazla öğrenciye spor kursları düzenleyeceğiz.

Hijyen, Bilgisayar İşletmenliği kursları da kurumumuzun sürekli açtığı kurslardan olmuştur.

Her yıl Lise mezunlarına Üniversite Sınavına Hazırlık kurslarımızı düzenliyoruz. Önceki yıllarda Hukuk Fakültesi, Mimarlık, Eczacılık, Eğitim fakültesi gibi lisans ve diğer önlisans düzeyinde birçok öğrencimizin üniversiteye yerleşmesine katkı sağladık.

İlçemiz okullarında Ebru Tanıtım Etkinlikleri yaptık. Tüm öğrencilerimizin birer Ebru Sanatı eseri olmasını sağladık.

Okul Aile Birliğimiz  sosyal sorumluluk projeleri ile öğrencilerimize kıyafet yardımında bulunuyor, ihtiyaç sahiplerinin kurs malzemelerini karşılayarak gönüllü çalışmalarını gerçekleştiriyor. Kurslarımızda atık kumaşlardan çocuklara oyuncaklar yapıyoruz.

Kurumumuz 495 açık öğretim lisesi ve açok ortaokul öğrencilerinin kayıt yenileme, öğrenci belgesi vb. işlemlerini yapıyor, onlara düzenli toplu sms ve sosyal medya aracılığıyla bilgilendirmeler yapıyor. 2020-2021 Eğitim öğretim yılında 81, 2021-2022 Eğitim öğretim yılında 36 Açık lise öğrencisine Lise diplomalarını teslim ettik.

Genel Müdürlüğümüz Halk Eğitimi Merkezlerine  1 Ocak 2022 itibari ile her ay ilçe nüfusunun %1’ine ulaşma hedefi koydu. Mayıs ayı sonunda kurumumuz %5 değil  ilçe nüfusunun %16 sına ulaşarak ilde ilk sırada yer aldı.

Hayat Boyu Öğrenme kurumumuzun çalışmalarında emeği geçen tüm paydaşlarımıza, öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ederim. “

3937 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YIĞILCA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam