Yığılca İçin Önce Bir Çivi Çaksınlar

featured
service

     Geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınla Belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çam, son günlerde kendisine yönelik yapılan paylaşımlara da isim vermeden cevap verdi.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Yığılca Belediyesini yönettiklerini halkın istek ve taleplerini imkanlar dahlinde değerlendirerek cevapladıklarını belirten Başkan Çam, “Belediyecilik zor iş. Kısıtlı imkanlarla tüm vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi. 

Önceki dönemlerde belediyenin tüm imkanlarının kullanıldığını belirten Başkan Çam, “Öz kaynaklarımız ile 35 aydır bir gün maaşlarımızı geciktirmedik. Esnafa olan borçlarımızı kapattık. Kullanılabilecek tüm krediler kullanılmış, Yığılca Belediyesini ileriye dönük 5 yıl kapatılmış. Bizlere kısıtlı imkanlar bırakılmış. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana gerek ikili ilişkiler gerekse hibeler ile durumu buraya kadar getirdik. Hiçbir zaman isyan etmedik. Zor imkanlar ile taleplere yetişmeye çalışıyoruz.  Belediye üzerinden kimse prim yapamaz. Yığılca üzerinden hiç kimse yapamaz. Yığılca için bir çivi çakmamış insanlar bugün ahkam kesmesin. Yığılca için önce bir çivi çaksınlar. Taşın altına elini koysunlar ki bizlerde onları başımızın üzerinde taşıyalım. Yığılca bugün köye döndü, beldeye döndü diyerek itibarsızlaştırmaya çalışanlar dönüp önce bir baksınlar. Yığılca bugün Düzce’de parmakla gösterilen en itibarlı ilçelerden biri. Belediyemize 2 yıl içerisinde sıfır iş makinası kazandırdık. Kamyon kazandırdık” dedi.

“Yığılca’yı turizm ile kalkındırmaya gayret ediyoruz” diyen başkan Çam, “Öyle işyerinde oturup iki satır yazı yazarak Yığılca’yı turizm ile kalkındırmak olmaz. Bakın 2 yıldır bu konuda uzun uğraşlar veriyoruz. Sayın Valimiz ve Turizm müdürlüğü konuya aşikar. Bazı girişimler sonuç vermeden kamuoyu ile paylaşmak doğru olmuyor. Yedigöller yolu ile ilgili çalışmalarımız var. Şuan yatırım planına alındı. Sarıkaya Mağarasına yapılanları görüyorsunuz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Yığılca yolu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Çam, “Sayın Bakanımız ile bir araya geldiğimizde sözü aldık. Karayolları bölge müdürümüz ile görüşerek konuyu çözüme ulaştırdık. Yığılca yolunda çalışmalar başladı. Bakın yüklenici firma operatör arıyor. İş fırsatı da doğmuş oldu. Alaplı Yığılca yolu keza öyle” dedi.

Şehir merkezine yapılan kasisler ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Çam, “Şehir merkezine vatandaşımızın talepleri doğrultusunda Karayolları yönetmeliğine uygun kasisler koyduk” dedi.

Gençlik merkezi çalışmalarımız devam ediyor diyen Çam, “Projenin başlangıç tarihinde ihaleye çıktık. Ancak kimse ihaleye girmedi. Artan maliyet fiyatları müteahhitleri geri planda tutuyor. Bakanlıktan çıkarılan ödenek şuan ihaleye yetersiz kalıyor. Bütçe artırma çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

“Rant çetelerine karşıyım” diyen Belediye Başkanı Rasim Çam, “Yığılca için çalışan her belediye başkanına teşekkür ediyorum. Hırsızlık, rant, çıkar yapıldı ise bunlara karşıyım. Başkan yerinde oturmuyor diyorlar. Oturarak hizmet edilmiyor. Yığılca için var gücümüzle çalışıyoruz. Bakanlıklar nezdinde sayın vekillerimizin de desteği ile Yığılca’ya yatırımlar yapılması için çalışıyoruz. Ödenekler çıkarıp eksikliklerimizi gideriyoruz” dedi. Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam’ın detayları açıklamalarını sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.   

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca İçin Önce Bir Çivi Çaksınlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!