ADEM Sosyal Ve Kişisel Gelişime Katkı Sağlıyor

featured
service

Yığılca Aile Destek Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında meslek edindirme kurslarına katılım sağlayan 36 kursiyer kadın ve çocukları Bolu Gölcük Tabiat Parkında düzenlenen gezi ve piknik etkinliğinin ardından Hayrettin Tokadi Türbesini de ziyaret ederek etkinliği sonlandırdılar.

Yığılca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca fonlanan “Yığılca Aile Destek Merkezi” Yığılcalı kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek oluyor.

ADEM’lerde kurslara katılan kadınlar, mesleki eğitimin ardından mesleki eğitim sertifikalarını edinmelerinin akabinde ilgili kurumların verdiği hibe ve kredilerle kendi iş yerini kurabiliyor.

Yığılca Aile Destek Merkezi projesiyle, özellikle alt gelir grubundaki yoksul kadınların toplumsal entegrasyonunun artırılması amaçlanıyor.

Türkiye genelinde 31 ilde 116 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı toplam 201 adet Aile Destek Merkezi bulunuyor. Açılan her bir merkez bu amaca uygun faaliyetler gerçekleştiriyor.

Meslek Edindirme Kurslarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce verilen Aile Eğitimi, Psiko-Sosyal Eğitimler, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kanunu kapsamında farkındalık ve KADES uygulaması eğitimleri, Müftülük tarafından görevlendirilen Vaizeler tarafından verilen dini eğitimler ve İlçe Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen Sağlık Görevlilerince verilen Aile Sağlığı eğitimleri ile kadınların kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyor.

4411 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ADEM Sosyal Ve Kişisel Gelişime Katkı Sağlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!