DEĞERLİ DÜNYAM / ATIKTAN SANATA

featured
service

Ekim ayında başlayan eTwinning proje faaliyetleri ile öğrenciler, ders müfredatına uygun olarak öğrenme deneyimlerini artıran etkinliklerde bulunurken proje tabanlı faaliyetler yoluyla, öğrencilerde işbirlikçi öğrenme becerisini kazanıyorlar.

eTwinning projelerine toplamda, Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ nun yanı sıra Romanya’dan  1 ve Türkiye’den 17 öğretmen ile 165 öğrenci katıldı. Öğrenciler, öğretmenlerinin liderliğinde planlanan faaliyetlere aksatmadan katılarak, projeleri yüz yüze ve online olarak devam ediyorlar.  TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenlerinden Meral IŞIK’ ın kurucu ve Reyhan AYDOĞDU’ nun yürütücülüğünü yaptığı “My Precıous World/ Değerli Dünyam”, Ayşe KIRIKOĞLU’ nun kurucusu olduğu ve Şefik Niyazi YAĞMUR ile birlikte yürüttükleri “Atıktan Sanata/ From Waste to Art” projeleri ile öğrenciler, öğrenme motivasyonlarını artırarak, üst düzey beceriler edinmeyi, sorumluluk alıp stratejiler geliştirmeyi, ileriye dönük hamleler yaparken sanal değil, sınıf arkadaşlarıyla, ulus ötesi ortak değerleri taşıyacağı insanlarla dost olmayı ve ortak çalışmayı öğrendi. Ulusların ortak sorunu olan çevre ile ilgili farkındalık geliştirerek, atıkları sanatsal faaliyetlerle bütünleştirip, ürün geliştirmeyi deneyimledi.

“Atıktan Sanata”

 Kuruculuğunu Toki Mehmet Akif Ersoy ilkokulu öğretmenlerinden Ayşe Kırıkoğlu’nun yaptığı, Şefik Niyazi YAĞMUR ve diğer 6 Türk ortak ile  yürüttüğü eTwinning projesinde, 80 öğrenci ile günümüzün büyük problemi haline gelen atıkların, neler olduğu, nasıl azaltılabileceği ve nasıl geri dönüştürülebileceği konularında bilgilendirme yapılırken,  öğrencilerin çevreye olan duyarlılıklarını artırdık. Atıkların, sanatsal yolla geri dönüşümünü sağlayan çeşitli etkinliklerle, yaparak yaşayarak uygulamalar gerçekleştirdik. Ayrıca, teknolojinin güvenli kullanımı sağlanarak öğrencilere, bilgiye nasıl ve daha hızlı ulaşabilecekleri de proje kapsamında öğretildi. Öğrenciler, öğrenme motivasyonlarını artırarak, üst düzey beceriler edinmeyi, parçası olduğu çevreyi korumayı, üretkenliği, sorumluluk alıp, stratejiler geliştirmeyi öğrendi. Aralık ayından bu güne kadar yürütülen çalışmalarda, atıklar sanatla buluştu. Nisan ayında çalışmaların sergilenmesi sonrasında mayıs ayı itibariyle  proje sona erecek.

 

 “Değerli Dünyam ”

eTwinnig kapsamında Ekim ayında başlayan “My Precıous World/ Değerli Dünyam ” projesi için öğrencilere insani değerlerin önemi, çevreye,  kültürel ve evrensel değerlere duyarlılık konularına öğrencilerin ilgisini çekerken, motivasyonlarının da artırılması sağlandı. Sanal ortamın güvenli ve verimli kullanımı konusunda da öğrencilere bilgilerin verildiği projede, Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenlerinden Meral Işık’ ın kurucusu olduğu ve Reyhan Aydoğdu’nun yanı sıra 1 Romanya ve 10 Türk ortak öğretmen ve 100′ ün üzerinde öğrenci görev aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEĞERLİ DÜNYAM / ATIKTAN SANATA

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!