Veli VERGİLİ

STK PLATFORMUNUN TEMELLERİ ATILDI 19/04/2022

service

Değerli Okuyucular, Sevgili Dostlar, geçen yıl 30.03.2021 tarihinde yazdığım ilçemizde Sivil Toplum (STK)lar adlı yazımda:  Sivil toplum; bir devletin otoritesi altında varlık gösterip kanunla yaşayan, devletten bağımsız (özerk), gönüllülük esasına dayanan örgütlü bir topluluktur. Sivil toplumlar dostluk ve arkadaşlıkların kurulduğu acıların ve sevinçlerin paylaşıldığı ortak yerlerdir demiştim.18.01.2022 tarihli yazımda da Yığılca Sivil Toplum Platformu toplantısı yapılacağının sinyalini vermiştim. Nihayet gazetemiz sahibi Gökhan Bey’le uzun uğraşlarımız sonunda bu birlikteliği, gazetemiz haberinde de gördüğünüz gibi 17.04.2022 günü Aydın ustadaki iftar programı ile gerçekleştirdik. Başta Sayın Kaymakamımız Talha ALTUNTAŞ ve belediye başkanımız Rasim ÇAM olmak üzere biz STK’ları yalnız bırakmayan encümenlerimiz Hüseyin YILGIN ve Ramazan BALTACI’ya tüm derneklerimiz adına şükranlarımı sunarım.
Değerli Dostlar, yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir, demiş bir düşünür. Yine Atatürk : ” Gelecek çalışkan olanlarındır. ” demiştir. Dün tecrübedir, öğren; yarın tahmindir, planla; bugün fırsattır, kullan. Atalarınızı değiştiremezsiniz fakat torunlarınızla ilgili bir şeyler yapabilirsiniz. Yaşayan insan var olduğu sürece hep kendisi için değil başkaları için yaşamalı, gayret gösterip gelecekle ilgili planlamalar yapmalıdır. Kendilerini geleceğe hazırlayanlar doğru yoldadır dediğim 18 Ocak 2022 tarihli yazımdan sonra  Düzce Yığılcalılar  Dernek Başkanı Fahri ALTINKAYIK, Bolu Yığılcalılar Dernek Başkanı Zeki Şahin., KDZ Ereğli Dernek Başkanı İlyas Yıldırım, Kocaeli Körfez Dernek Başkanı Fettah Gürbüz, Kocaeli Yığılcalılar Dernek Başkanı Nezih Keleş, Kocaeli Gebze Dernek Başkanı Durmuş Yağcı, Yığılca Spor Kulübü Başkanı Uğurcan Çamlı, Yığılca Kültür Turizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Alkan,  Yığılcalılara Hizmet Derneği Başkanı Hüseyin Dağdelen,  Yığılca Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak benimle birlikte iftar yemeğine katılan diğer dernek yöneticilerine de çok teşekkürler. Ta uzak yollardan Yığılca sevdası ile koşup gelen bu başkan ve yöneticilerin heyecanı görülmeye değerdi. Söz konusu Yığılca olunca gerisi teferruattır, diyen bu insanların yurt ve Yığılca sevdası oralarda yaşayan insanlarımızın hislerine de tercüman olduğunu gördük.
Değerli Okuyucular, iftar yemeğinde Kaymakam ve Belediye Başkanı’nın öncülüğünde bu yazın yapılacak etkinliklerle ilgili bir komite oluşturulması ve temmuz ayında günübirlik yapılması kararlaştırıldı. Tarihi belirlendiğinde yine gazetemiz ve sosyal medya yoluyla tüm halkımıza duyurulacak. Öncelikle gurbetçilerimiz ve ilçe halkımızın Sarıkaya Mağarası’nı ziyaret etmeleri sağlanacak. Ulaşımla ilgili insanlarımıza kolaylık sağlanıp ikramlar yapılacak. Ayrıca ilçe merkezinde müzik etkinliği yapılıp yöresel ürünler sergisi açılacak. İlçe esnafımızın istifade etmesi için etkinliklerin ilçe merkezinde yapılması benimsendi. İnşallah güzel bir etkinlik yapılıp kalıcı olması yönünde ilk adımlar atılır. Bence ” Bal ve Yöresel Ürünler Festivali” olabilir. Kurban Bayramı’ndan sonrası planlanan etkinlik tam acı bal sağım zamanına denk geliyor. İnşallah havalar iyi giderse arıcılarımız acı baldan gerekli verimi alır.
Değerli Dostlar, STK’lar halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Devlet ve halkın arasında bir köprüdür. Devletin ve vatandaşların tüm hak ve hukukunun savunucusudur. Kısaca: Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetimler üzerindeki etkinliği, o ülkeleri daha çağdaş ve demokratik hale getirmektedir. STK’lar demokrasinin olmazsa olmaz unsurları olarak toplumsal hayatımızın odak noktasında yer almalıdır.
Atalarımız: ” Birlikten kuvvet doğar, yalnız taş duvar olmaz. ” demişler. Bu ilçe için herkes elini taşın altına koymalıdır. Çaba göstermeden arzu edilen hedefe ulaşamayız. Bazı dostlar aslını unutup ilçemizi ve geçmişini unutur olmuşlar. Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür. . Burada tüm Yığılcalılara görev düşüyor. Herkes elini taşın altına koymalı. Gazetemiz haberine ilgi göstermeniz ve sosyal medyada desteğiniz önemli. Bu desteği esirgemeyin ki bu ilçe için güzel şeyeler yapalım. Destek halkımızdan, icraat yönetici ve başkanlardan. Şimdilik sağlıkla, sevgiyle dostça kalın; hoşça kalın.

STK PLATFORMUNUN TEMELLERİ ATILDI 19/04/2022

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!