YIĞILCA SİVİL TOPLUM PLATFORMU – Veli VERGİLİ

service

                  Saygıdeğer Okuyucularım, Değerli Dostlar, yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil, rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir demiş bir düşünür. Yine Atatürk : ” gelecek çalışkan olanlarındır. ” demiştir. Dün tecrübedir, öğren ; yarın tahmindir, planla ; bugün fırsattır, kullan. Atalarınızı değiştiremezsiniz fakat torunlarınızla ilgili bir şeyler yapabilirsiniz. Yaşayan insan var olduğu sürece hep kendisi için değil başkaları için yaşamalı, gayret gösterip gelecekle ilgili planlamalar yapmalıdır. Kendilerini geleceğe hazırlayanlar doğru yoldadır. İlçemizin kalkınması ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Yığılcalı Sivil Toplum Kuruluşları ile yazımın başlığındaki gibi Yığılca Sivil Toplum Platformunu oluşturmak istiyoruz. Kaymakamımız başkanlığında  belediye başkanı ve diğer paydaşların katılımı ile yapılacak toplantıyı 26, 27, ve 28 Ocak tarihlerinden birinde planladık. Bu haftaki yazımı bu konuya ayırıp siz okuyucularımın dikkatini de bu konuya çekerek beyin fırtınası yapmak istedim. Umarım okuyup yorumlarınızı yapar, katkı sağlarsınız.

              Sivil Toplum Kuruluşları (STK) günümüz toplumlarının vazgeçilmez aktörlerinden biri haline gelmiştir. Sayıları gün geçtikçe artan bu örgütler daha etkin olabilmek amacıyla birliktelikler oluşturmaya başlamışlardır. Böylece Sivil Toplum Platformları (STP) ortaya çıkmıştır. Genel olarak değerlendirildiğinde Sivil Toplum Platformlarının performansını yerel ve merkezi karar alıcılarla olan ilişkileri belirlemektedir. Dernekler Kanunu Madde 25  ve Dernekler Yönetmeliği Madde 94’e göre: Dernekler, amaçları ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda  kendi aralarında veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere ve yetkili organlarının kararı ile plâtformlar oluşturabilirler. Platformların oluşturulabilmesi için derneklerin yetkili organlarınca alınacak kararlarda  derneği temsille görevlendirilecek kişi veya kişiler belirlenir. Sivil toplum örgütlerinin en önemli özelliği hizmetin para karşılığında değil de gönüllü olarak yapılmasıdır. Toplum sevgi ile kaynaşır, adaletle yaşar; dürüst çakışmakla ayakta kalır. Toplum kaprislidir ve iyinin olduğu kadar sıklıkla kötünün de karşılığını verir. Ancak sessiz kalana asla bir şey vermez. Toplumu oluşturan kuruluşlardan olan sivil toplum kuruluşlarına bunun için sessiz kalmamalıyız. Öncelikle yukarıda belirtiğim gibi yönetim kurulu olarak yazımın başlığındaki platforma katılma kararını yazıp 2022 yılında ilçemizin kalkınması, tanıtılması vb. alanlarda neler yapılabileceği ile ilgili her dernek bir görüşler zinciri hazırlayıp yapılacak toplantıda bunun sunusunu yapmalıdır. Platforma katılmasını istediğimiz derneklerle bir whatsapp grubu oluşturduk. Buradan haberleşip görüşmeleri yapıyoruz. Bunlar : Düzce Yığılcalılar  Dernek Başkanı Hasan Yıldız, Bolu Yığılcalılar Dernek Başkanı Zeki Şahin.KDZ Ereğli Dernek Başkanı İlyas Yıldırım, Kocaeli Körfez Dernek Başkanı Fettah Gürbüz, Kocaeli Derince Dernek Başkanı Nezih Keleş, Kocaeli Gebze Dernek Başkanı Durmuş Yağcı, Gebze Düzce ve Yığılcalılar Başkanı Cemal Yeşilyurt, Yığılca Spor Kulübü Başkanı Uğurcan Çamlı, Yığılca Kültür Turizm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Alkan, Yığılca Avcılar Derneği ve Bal Kooperatifi Başkanı Said Cesur, Yığılcalılara Hizmet Derneği Başkanı Hüseyin Dağdelen,  Yığılca Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak ben de toplantıya iştirak edeceğim. Kaymakam Bey’in uygun göreceği tarihte katılmasını istediği diğer STK ile inşallah verimli örnek ve faydalı bir toplantı olur inancındayım.

         Yığılca Eğitim ve Kül. Tur. Dernekleri yapılacak platformda biz öncelikleri şöyle belirledik:

           1.Öncelikle Düzce Yığılca arasındaki yollardaki viyadüklerin yapılıp yolun tamamının yapılması için ilgililerin sürekli uyarılması, Yığılca Yedigöller yolunun ve asfaltının yapılması, 

           2. 2022 yılı Mayıs ayı içinde toplantıda belirlenen bir (Festival ) etkinlik yapılması, 

           3. Hasanlar Baraj gölümüz çevresinde alt yapı (Araç park yeri, Wc,Su) ihtiyaçlarının giderilmesi,

            4.En önemlisi Düzce’den başlayarak tanıtım ve yön tabelalarının yapılması,

           5.Sarıkaya Mağarası’ndaki eksikliklerin giderilmesi, 

           6. Harmantepe, Göknarlık, Kara börk, Kocameşe, Gürgenlidüz mesire alanları; Saklıkent , Yoğunpelit  ve diğer şelaleler  ile Yılan çatı Kanyonu , alt yapı çalışmaları ile yollarının yapılması,

           7.İlçemizin adını kullanarak yapılan dilencilik ve biletçilik işlerinin önlenmesi,

           8.İlçemizde eski tarihimizi yaşatacak bir müze oluşturulması,

           9.İlçe merkezinde gelen ziyaretçilere yardımcı olacak görevliler ve rehber yetiştirilmesi,      

                     Atalarımız: ” Birlikten kuvvet doğar, yalnız taş duvar olmaz. ” demişler. Bu ilçe için herkes elini taşın altına koymalıdır. Çaba göstermeden arzu edilen hedefe ulaşamayız. Bazı dostlar aslını unutup ilçemizi ve geçmişini unutur olmuşlar. Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.  Hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz. Önemli olan bizden sonraya bir eser bırakmaktır. Ne demiş Ömer Hayyam: Niceleri geldi neler istediler, sonunda dünyayı bırakıp gittiler. Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler. İnşallah güzel bir toplantı olur. Platformda yapılan çalışmalar hedefine ulaşır. Burada tüm Yığılcalılara görev düşüyor. Şimdilik sağlıkla, sevgiyle dostça kalın; hoşça kalın. 

   Veli VERGİLİ   v.vergili59@hotmail.com      :   :05064189664

1527 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YIĞILCA SİVİL TOPLUM PLATFORMU – Veli VERGİLİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!