Su kuşları sayımı yapıldı – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından su kuşu sayımı yapıldı.

Toplam 22 tür 1138 adet su kuşu sayımının yapıldığı çalışmada ülkemizde kışlayan sukuşları hakkında elde elden bilginin paylaşılması, alanların ve türlerin korunmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Konu ile ilgili DKMP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Şube Müdürlüğümüzce, Efteni Gölü YHGS ve Ulusal Öneme Haiz Sulak Alanda Kış Ortası Su Kuşu Sayımı (KOSKS) yapıldı. KOSKS’ların  amacı ülkemizde kışlayan sukuşları hakkında elde elden bilginin paylaşılması, alanların ve türlerin korunmasına katkı sağlamaktır.

Düzce Üniversitesi Yaban Hayatı ve Ekolojisi Yönetimi Bölümünden Doç Dr. Akif KETEN’in desteği ve  Şube Müdürlüğümüzün katılımı ile yapılan sayımda toplam tür sayısı 22 olmak üzere 1138 adet su kuşu sayımı yapıldı.Yapılan sayımda Sakarmeke, Yeşilbaş, Elmabaş Patka, Pasbaş Patka, Kaşıkgaga,Çamurcun, Boz Ördek, Kıl kuyruk Saz delicesi, Su Çulluğu, Batağan, Kız Kuşu, Gri Balıkçıl,Büyük Akbalıkçıl gibi türler gözlemlendi. Katkılarından dolayı Doc. Dr Akif KETEN’e teşekkür ederiz.”

3214 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Su kuşları sayımı yapıldı – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam