“Bu yol, gerçekten artık kangren hâline geldi”

featured
service

     Ulaştırma Bakanlığı’nın özellikle raylı sistemler, hava yolları, bölünmüş yollar, otoyollar ve köprüler konusunda son yıllarda ciddi yatırımları olduğunu ifade eden Yılmaz, bu yatırımları takdir ettiklerini ve tüm vatandaşlar gibi desteklediklerini söyledi. Yenilerinin yapılması için destelerinin devam ettiğini belirten Yılmaz, “Özel sektörle beraber yapmış olduğunuz yatırımlar her ne kadar diğer kamu yatırımlarına göre biraz daha maliyetli olsa da vatandaşlarımız yine de memnun. İnşallah, önümüzdeki dönemde bunları biraz daha hesaplı yaparsak hem kullanıcı sayısı artacak hem de hazineden gerçekten söylendiği gibi bir ücret çıkıyorsa miktarı azalacaktır diye söylüyorum” dedi.

Düzce’de çözülmeyi bekleyen karayolu yatırımlarından söz eden Yılmaz, şöyle konuştu: “Tabii, bizim Düzce Milletvekili olarak en kolay konuştuğumuz bütçe, sizin bütçeniz oluyor Sayın Bakanım. Çünkü biz seçileli hemen hemen üç buçuk sene olmuş. Üç buçuk sene önceki konuşmayı açtığımız zaman, hiçbir şey yapılmadığı için Düzce’de rahatlıkla aynı sorunları dile getireceğim şimdi. Siz de dinlerseniz belki önümüzdeki dönemde bu kalan bir buçuk sene içinde bir şeyler yaparız.

Sayın Bakanım, siz de Karadenizlisiniz, ben de Karadenizliyim. Akçakoca-Karasu Karayolunun Melanağzı geçişiyle alakalı hâlâ daha yapılan bir uygulama yok. Yapılan bir işlem de yok. Buna bağlı olarak yine, Karadeniz otoyol bağlantısı hâlâ daha Karasu’da aynı şekilde duruyor. Önümüzdeki dönemde ne kadar zaman içinde yapıldığı veya yapılacağı muallakta. Bu otoban bağlantısının geçtiği yerlerde evleri olan vatandaşlarımız, evlerine tamirat yapmaya bile şüpheyle yaklaşıyorlar, acaba bu sene mi olacak, iki sene sonra mı olacak, üç sene sonra mı istimlak edilecek diye. Böyle sıkıntıları var.

Bir diğer konu, sık sık Karayollarıyla da bölge müdürüyle de görüşüyoruz. Düzce-Yığılca Yolu’nun kısa viyadük, küçük tünel ve kalan kısmının yapılması. Bu yol, gerçekten artık kangren hâline geldi. Şöyle diyebilirim ki, yaklaşık kırk senedir bu yola hiçbir yatırım yapmamış devlet. Sağ olun, sizin zamanınızda, 2012 yılında Sayın Cumhurbaşkanı o zaman Başbakandı Yığılca’yı ziyaretinde buraya söz verdi ve yolun yapımına beş sene önce başlandı. Ama hâlâ tamamlanamadı. Tamamlanamayan yolun kümülatif kilometresi 20 kilometre, yani 20 kilometrelik yolu yapamadık. Bu, bizim devletimizin zaafından mı? Tabii ki hayır Bakanım. Eğer 18 Mart’ta Çanakkale’de dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsünü yapabiliyorsa bizim devletimiz, 28 kilometrelik Ovit Tüneli’ni yapabiliyorsa, bu yolu hayli hayli, leblebi gibi bitirmesi lazım. Ama maalesef Sayın Bakanım bu konuda bir gelişme yok.”

Raylı sistem talebine de değinen Milletvekili Yılmaz, “Sizinle daha önce ziyaretimizde görüşmüştük. Sizden önceki Bakanımız Sayın Cahit Turan’la da görüştük. Raylı sistem Karadeniz’de hiç yok. Sizin en başarılı olduğunuz, Bakanlığınızın en başarılı olduğu birimlerden bir tanesi raylı sistem, takdirle karşılıyoruz. En son Sivas’a yapılan, Yozgat’tan geçen raylı sistem. Ulukışla’da, Adana’da, Gaziantep’te yapılan raylı sistemler var. Ama siz Karadenizli olmanıza rağmen 1 metre raylı sistem yok Karadeniz’de ve önümüzdeki dönem projede de yok. Biz bunu Karadenizli olarak istemiyoruz. Şovenist bakışla da bakmıyoruz. Karadeniz bu ülkenin en önemli üretim merkezlerinden biri. Sizin de Karadenizli olmanız hasebiyle bunu sizden rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzce’nin en önemli konularından birinin de Telekom altyapısı olduğunu kaydeden Yılmaz, “Hayırlı olmasını diliyorum bütçenizin. İnşallah, önümüzdeki dönemde bunları plana programa alırsanız sizlere müteşekkir olacağız Düzce olarak diyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Bu yol, gerçekten artık kangren hâline geldi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!