Yığılca’da, engelli gencin askerlik hayali gerçek oldu

featured
service

Yığılca’ya bağlı Hocaköy köyünde ikamet eden Yücel Şencan yıllardır hayalini kurduğunu isteğini köy imamı Sinan Kahraman’a iletti.

Köy imamı Kahraman bu talebin yerine gelip gelmeyeceğini öğrenmek için Yığılca İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Serhat Topuz ile bir araya geldi.

İl Jandarma Komutanlığı’nın da izni ile engelli gencin askerlik hayalinin gerçek olacağının söylenmesi üzerine Kahraman, engelli genci de yanında alarak yeniden İlçe Jandarma Komutanlığına geldi.

Burada jandarma üniforması giyen Yücel Şencan, askerlerle birlikte karavanadan yedi, kendisine verilen silahla nöbet tuttu ve eğitimlere katıldı.

Yıllardır hayalini kurduğu askerlik görevi için Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığında bir günlük askerlik yapan bedensel engelli Yücel Şencan hayatının en mutlu gününü yaşadı.

Yıllardır hayalini kurduğu askerlik görevi için Yığılca İlçe Jandarma Komutanlığında bir günlük askerlik yapan bedensel engelli Yücel Şencan, hayatının en mutlu gününü yaşadığını, komutanlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Köy İmamı Sinan Kahraman, yaptığı açıklamada, Yücel Şencan’ın kendisine gelerek talebini söylemesi üzerine harekete geçtiğini ifade ederek, “Kardeşimiz bize talebini ilettiğinde kolları sıvayıp hayalini gerçekleştirmek için çalıştık. Sağ olsunlar komutanlarımız bizleri kırmadılar. Karakol komutanımız Teğmen Serhat Topuz ve Murat Atakan, kardeşimizin hayalini gerçekleştirdi.” dedi.

Yığılca İlçe Jandarma Komutanı J.Teğmen Serhat Topuz, ise “Bugün bize yüreklerinde besledikleri vatan sevgisinin yüceliği sayesinde her türlü engeli ortadan kaldırabileceklerini en güzel şekilde gösteren Yücel kardeşimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Karakol komutanı Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Murat Atakan da, “Yücel kardeşimiz bir günlükte olsa askerlik görevini yerine getirdi. Hatıra fotoğrafları ile uğurladık. Onun sevincine bizlerde ortak olduk.” ifadesini kullandı.  

5591 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da, engelli gencin askerlik hayali gerçek oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!