BALKÖY Olağan Genel Kurulu Yapıldı

featured
service

S.S Yığılca Bal Arısı, Ana Arısı, Damızlık Arı, Arı Ürünleri Ve Tarım Ürünleri Üretimi Ve Pazarlama Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı.

2013 yılında kurulan Yığılca’da arıcılığın gelişimi ve tanıtımına katkıda bulunan Balköy kooperatifi olağan genel kurulu Yığılca Belediye toplantı salonunda üyelerinde katılımı ile gerçekleşti.

Genel kurulda mevcut başkan Said Cesur güven tazeledi.

Divan teşkilinin oluşması ile başlayan genel kurulda yeni maddeler ele alındı.

Kurulda görüşülen maddeler şu  şekilde.

“-Kooperatif Ortaklarından AKS Kaydı Bulunmayan ve Arıcılık Faaliyetiyle İştigal Etmeyenlerin Ortaklıktan Çıkarılması

– 2017-2018 Organik Üretim Sertifikası edinilmesi ve Balköy Bal Ormanı oluşturulması sürecinde ücret karşılığı kooperatifte arı varlığı bulunanların arılarının belli bir plan dahilinde iade edilmesi

-Balköy Kooperatifi bünyesinde Ana Arı İşletmesi ve Arıcılık Kursları için Uygulama Arılığı Oluşturulması

-Kooperatif ortaklarının ana arı ve arı satışı faaliyetlerinin denetim altında tutulabilmesi, Yığılca Ana Arısının ve Arısının korunabilmesi için entegre bir satış sistemi oluşturulması, satışların bu sistem üzerinden yürütülmesi, sistemin basın yayın organlarında ve sosyal medya da tanıtımın yapılması

-Ana arı işletmesi ve arı işletmesi bulunmayan arıcıların arı ve ana arı satışına müsaade edilmemesi, işletme kaydı bulunmayan arıcıların arı ve ana arı satışının kooperatif denetiminde satışının yapılması veya satış faaliyetinin durdurulması İçin ilgili birimlerle iletişime geçilmesi.”

Balköy Başkanı Said Cesur yaptığı açıklamada, kooperatif bünyesindeki arı varlığına son vereceklerini ifade ederek, “Kooperatifteki arı varlığına son vereceğiz, Pazarlama faaliyetlerimizi geliştirerek Yığılca Arı Irkını koruyacak bir satış sistemi oluşturacağız. Kooperatif yönetimimizde ve yönetim anlayışımızda da değişikliğe gidiyoruz. Pazarlama ve tanıtımda, kooperatif kültürümüzün geliştirilmesine katkı sağlayacak arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Yığılca Arı Irkının Yığılca’mız için vazgeçilmez bir değer olduğunun bilincinde bir yönetim anlayışı içerisinde olacağız. Bir önceki yönetimimizde bizden önceki dönemde hazırlanmış ve planlamış faaliyetler vardı. Organik Üretim Faaliyeti ve Arı varlığı bunların en görünür olanlarıdır. Biz yapılan hataları asla kimsenin yüzüne vurarak bir hesaplaşma kavga kültürü ile değerlendirmedik bu süreci, ve bundan sonrada değerlendirmeyeceğiz. 2 yılda gördüğümüz sıkıntıları yeni yönetim anlayışımızla bertaraf edeceğiz Allah’ın izniyle. Yaşanan sıkıntılar bizim için her zaman bir ders niteliğindedir” dedi.

Gündem maddelerinin okunup oylanmasından sonra seçime geçildi.

2018 yılında seçilen yönetimde değişikliğe gidilerek listeye yeni isimler eklendi.

Yapılan oylama sonucu yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu.

Başkan Said Cesur, asil yönetim Turgut Ilğın, Gökhan Alkan, Nizamettin Kalaycı, Murat Atasoy.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BALKÖY Olağan Genel Kurulu Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!