Kadına yönelik şiddetin önlenmesi eğitimi

featured
service

Eğitim kapsamında Şiddeti Önleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü personeli Sosyolog Emine Barış tarafından 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgiler verilerek kadına yönelik şiddetin boyutları ve türleri, şiddetin doğurduğu sonuçlar, şiddet gören kadının başvurabileceği kurum ve kuruluşlar, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadına yönelik yapılan çalışmalar ile muhtarlıkların üzerine düşen görevler hakkında bilgiler verdi.

ŞÖNİM (Şiddeti Önleme Merkezi) Müdürü Hülya Temiz ve ŞÖNİM (Şiddeti Önleme Merkezi) nin çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirerek “Son günlerde İstanbul Sözleşmesinin iptali ile ilgili çeşitli tartışmalar mevcut biliyorsunuz, ancak 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun ve bu konuda yapılan yasal düzenlemeler ile geliştirilen uygulamalar, Kadın Konuk Evlerimiz, Kadın Sığınma Evlerimiz ve destek programlarımız Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde herhangi bir boşluk bırakmamaktadır. Kurumumuz bu konuda kadınlarımıza tüm konularda destek vermekte olup mağduriyetlerini giderme noktasında çözümler sunmaktadır.” dedi.

Yığılca Emniyet Amirliği Komiser Yardımcısı Abdürrahim Yüksek tarafından muhtarlara İçişleri Bakanlığı KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında bilgi verip broşür dağıtarak “Kadınlarımıza yönelik şiddetin önlemesi konusunda KADES uygulaması ile İçişleri Bakanlığımız şiddet olaylarına kolluk kuvvetleri vasıtasıyla anında müdahale edilmesine olanak sağlamıştır. Şiddet Mağduru kadınlarımız bu uygulamanın yanı sıra Alo 155, 156, 112 ve 183 çağrı hatları ile Kaymakamlık, Aile Mahkemeleri, Cumhuriyet Savcılığı, Baroların Kadın Danışma Merkezleri Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarına da başvuru yapabilmektedirler” dedi.

Vakıf Müdürü Said Cesur ise “Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürümüze ve arkadaşlarımıza verilen bu eğitimle ilgili teşekkür ediyorum. İlçemizdeki kadına yönelik şiddet olaylarının bildirilmesi, çocuklara karşı gerçekleşen istismar olaylarının tespitinin Sosyal İncelemeci arkadaşlarımızla yapılmasına kadar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzle koordinasyon halinde çalışıyoruz. Şiddet mağduru olan kadınlarımızın ve çocuklarımızla ilgili gerek acil barınma, gerek acil nakdi destek vb. yardımlar konusunda Sayın Kaymakamımızın başkanlığını da gereken tüm önlemler 3294 sayılı kanun kapsamında alınmaktadır. Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz (s.a.v) “Cennet annelerin ayakları altındadır” diyerek ve kızına “Zeynep” ismini koymak suretiyle kadınlarımıza ne kadar kıymet verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde kadınlarımıza vermemiz gereken değeri gösteren Peygamber Efendimizi örnek alan bir toplum olarak devletimizin bu konuda aldığı tedbirlere destek verici uygulamalar içinde olmamız gerekmektedir. Tüm muhtarlarımıza katılımlarından ve bu konuyla ilgili hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından köylerinde mağdur olan kadınlar ile ilgili ŞÖNİM Müdürü Hülya Temiz’e ve Vakıf Müdürü Said Cesur’ a bilgi verdikleri görüldü.

Eğitim sonrasında tüm muhtarlar ve ilgili kurum müdürleri birlikte fotoğraf çektirdiler.

5518 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi eğitimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam