Yığılca’nın Bitmeyen Yol Çilesi – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

1954 yılından beri süre gelen Yığılca’nın bitmeyen yol çilesi devam ediyor. 1967 yılında ilçeyi ziyaret eden başbakan Süleyman Demirel’in

verdiği umut dolu yol sözleri 2011 yılında kadar sürdü.  2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken Yığılca’yı ziyaret etmesi ile artık bu yolların yapılacağı sözü ilçe halkını oldukça memnun etmişti. 

    Ancak geçen zaman ile vatandaş yine hayal kırıklığına uğradı.  Önce etüt çalışmaları sonra üç viyadük derken 18 Km yol 2023 e kadar mutlaka bitecek denildi. Yolda 2020 yılında hız kazanan çalışmalar 2021 yılında yerini umuda bıraktı. Durumdan rahatsız olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Umut Yığılca insanının ekmeği oldu. Her seçimde pompalanan vaatler acaba artık kimi inandıracak. Bir Atasözü vardır ”Maymun Gözünü açtı” diye. Yığılca insanı artık bu tür vaatlere inanmaz.2020 yılında boy boy yol yapılıyor diyen siyasetçiler sırra kadem bastı. Hiçbirinden ses soluk yok. Dutlar mezarlığındaki mevcut müteahhitin şantiyesinde yeller esiyor. Yapılan üç kilometrelik yol hepimizi sevince boğmuştu. Lakin aradan geçen zamanda ödenek yok. Korona var gibi sudan bahanelerle Düzce-Yığılca arasındaki yolun yapımının akibeti meçhule döndü” dediler. 

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam ise açıklamasında ödenek gelmediği için müteahhit ekibini başka yere kaydırdığını ifade etti. 

Yolun kalan Dutlar köyü ve Aydın mahallesindeki viyadükler yakın kesimlerinde altyapı kamulaştırma ve istinat duvarları yapıldığı halde herhangi bir çalışma olmaması Yığılca insanında gittikçe büyüyen bir öfkeye dönüşüyor.

Öte yandan Dutlar mezarlığından Aydın mahallesi arasında olan ve iki kişinin ölümüne yol açan kazada vatandaşlar karayollarının ihmalini ön planda tutuyor. Yığılca yolunu bilmeyen sürücülerin yeni yapılan alandan hızla giderken birden yolun daraldığı yerde kaza yapması 2918 sayılı Karayolları Kanunun  10.maddesi b bendine göre tazminat açma hakkı doğuruyor.

Yine Dutlar mevkiinde olan ve Ayşegül gelinin ağır yaralanıp sonra vefat ettiği kazada ilçe halkı tarafından tedirginlik söz konusu. 

Yaklaşan bayram tatili ve fındık sezonunda bu yolu kullanacak sürücülerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Çimento fabrikasının artık çimento üretimine başlayıp sevkiyat yaptığı düşünüldüğünde bu yolu taş ocakları kamyonları ile birlikte günde çok sayıda kamyonun  gidiş –geliş yapması tehlikeye sebebiyet verecek. 

Bayram ve Fındık sezonu nedeniyle artan nüfusu düşünürsek, bu yolda seyir etmek ecel gömleğini giymek gibi. 

Yığılcanınsesi gazetesi olarak ihalesi yapıldığı halde yapılmayan, ertelenen bu yolun takipçisi olacağız. Gazetelerde boy boy fotoğraf çektirip siyasi rant elde etmeye çalışan siyasetçilerin meydana çıkmalarını bekliyoruz.

Yine Yığılca vatandaşların yaptığı açıklamada bardağın taştığı görülüyor. Vatandaşlar, “Her yerde yol çalışmaları devam ediyor. Düzce’nin şu anda en büyük fabrikasının olduğu Yığılca –Düzce yolunun akıbeti ne olacak. Bu taş ocaklarına ruhsat verip bizi toz duman içinde bırakanlar bunları hiç mi düşünmüyorsunuz. Her yıl bu yol yüzünden vefat eden insanlarımız var.  Yığılca’nın parasını el dumanını biz yutuyoruz” dediler. 

5213 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’nın Bitmeyen Yol Çilesi – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!