Yığılca’da arıcılık eğitimi kursu başladı

featured
service

Düzce’nin Yığılca ilçesinde Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yığılca Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde teorik ve uygulamalı arıcılık kursu açıldı.

Aksaklar Köyü’nde başlayan kurslar ilçe merkezinde devam ediyor. Talep olan köylerde 14 yaşını geçen halkımız için kurslar açılmaya devam edilecek.

Arıcılık ve bal üretiminin arttırılması maksadıyla merkezde açılan kurs yaklaşık 50 kursiyerle başladı.

Arıcılık kursu eğitimleri Ziraat Mühendisi Ömer Çalışkan tarafından Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde pandemi tedbirleri kapsamında yüz yüze veriliyor. Sürdürülebilir kalkınma noktasında üreticinin gelirini arttırmak hedefiyle verilen eğitimlerde; kursiyerlere arıların anatomik yapısı, arı ırkları ve özellikleri, arı ailesi ve görevleri, arıcılıkta gerekli olan araç gerecin kullanılması, bilgi ve becerilerin kazandırılması, arıların bakımı, beslenmesi, zararlılardan korunması ve arı ürünlerinin hasadı ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırılmaktır. 

Yapılan eğitimlerin sonunda sınavlarda başarılı olan kursiyerlere arıcılık sertifikası verilecek.

4512 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da arıcılık eğitimi kursu başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!