Sertifikalı Çeltik Tohumu Dağıtıldı – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

    Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarafından Desteklenen 2021 Yılı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri arasında yer alan, İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Düzce İlinde Çeltik (Oryza sativa) Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Merkez İlçede 48 üreticiye 33060 kg, Çilimli İlçesinde 18 üreticiye 4960 olmak üzere toplam 66 üreticiye 38020 kg çiftçi katkılı sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Konu ile ilgili Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“Osmanlı Saray mutfağının pirinci olarak bilinen Konuralp Pirinci İl Müdürlüğünün Çoğrafi işaret çalışmaları kapsamında 2019 yılında Coğrafi İşaret alarak tescillendi. “Düzce İlinde Çeltik (Oryza sativa) Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” ile Merkez ve Çilimli ilçelerinin toprak ve iklim şartlarına uygun, hastalık ve zararlılara dayanıklı 37220 kg Yatkın, 360 kg Osmancık, 240 kg Hasat, 80 kg Aslı  ve 120 kg  Boyabat Kalesi sertifikalı çeltik çeşitleri üreticilere teslim edilerek daha kaliteli ve verimli çeltik yetiştiriciliğinin yapılması amaçlandı.

2019 yılında 24000 kg, 2020 yılında 32900 kg, 2021 yılında 38020 kg sertifikalı çeltik tohumu kullanımı, doğru tarım teknikleri ve yöntemleri kullanılarak elde edilen verim ve kalite artışı ile yeni üretici ve üretim alanlarının üretime katıldığını göstermektedir.

İlimizde Merkez ve Çilimli ilçelerinde yürütülecek olan projenin başarılı olması ile çeltik üretim alanlarının genişlemesine katkıda bulunulacak, ekonomik açıdan değerli olan çeltiğin ilimizde daha fazla ve kaliteli üretilmesi başta üreten çiftçilerimiz olmak üzere ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.”

4762 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sertifikalı Çeltik Tohumu Dağıtıldı – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!