Moritanya ve Senegal’de Yarımları Ulaştırdı

featured
service

O Bir Yığılcalı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslam Birliği (DİTİB) Essen Eyaleti Bölge Birliği iş birliğinde Afrika’ya gidecek yardım ekibinde yer alan Uğur Ayverdi kızı ile birlikte yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Almanya’da yaşayan 43 yaşındaki Uğur Ayverdi, kızı Meyserel’e hem hayırsever Türk milletinin gücünü yerinde göstermek hem de kızına bir hayat dersi vermek için sürpriz yaptı. Kendisini ve kızını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı Türk İslam Birliği (DİTİB) Essen Eyaleti Bölge Birliği iş birliğinde Afrika’ya gidecek yardım heyetine kaydettiren Uğur Ayverdi, Moritanya ve Senegal’de 10 gün boyunca evladıyla yardımda yarıştı. Karşılaştıkları mazlum ve mağdur Afrikalı çocuklarla sohbet eden baba-kız, Almanya’daki tanıdıklarının da destekleriyle oluşturdukları gıda kolilerini, Kur’an-ı Kerim, zekat, hediyelik eşyaları tek tek ihtiyaç sahiplerine teslim ederek hayatları boyunca unutulamayacak bir iyiliği ve anıyı yaşama imkânı buldu.

Baba Uğur Ayverdi, genç nesillerin yardımsever atalarını iyi tanımaya ihtiyaç duyduğuna inandığını söyledi. Kızı için aylardır çok özel ve güzel bir hediye düşündüğünü anlatan Ayverdi, Almanya’da yaşayan Türk heyetinin bölgeye gideceğini öğrenince kızına haber vermeden ikisi için de bilet alıp organizasyon kaydını yaptığını dile getirdi.

Meyserel Ayverdi ise babasının yaptığı sürprizin hayatı boyunca aldığı en özel hediye olduğunu söyledi. İlk kez geldiği Afrika kıtasında zor şartlarda yaşayan Müslüman kardeşlerinin durumundan çok etkilendiğini vurgulayan Ayverdi, 10 gün süren zorlu yardım maratonunun göz açıp kapayıncaya kadar tamamlandığını dile getirdi. 

5941 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Moritanya ve Senegal’de Yarımları Ulaştırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam