2021 Düzce Turizm Yılında Aslan Payı Yığılca’ya

featured
service

     Toplantıya; Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem AKSOY, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver GÖSTERİŞLİ, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif ÖNCÜ, Akçakoca Kaymakamı Yasin ÖZTÜRK, Kaynaşlı Kaymakamı Mustafa İkbal EŞKİ, Çilimli Kaymakamı Onur ŞAN, Cumayeri Kaymakamı Haluk ÇAKMAK, Gölyaka Kaymakam V. Fahri ONAY, Yığılca Kaymakam V. Umut PAZARCI, Gümüşova Kaymakamı Ahmet Ferhan ÖZEN, Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan YANMAZ, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin YAVUZ, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa KOLOĞLU, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup DEMİRCAN, Yığılca Belediye Başkanı Rasim ÇAM, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol ŞAHİN, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem TOZAN, Beyköy Belediye Başkanı Osman KILIÇ, Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim ERCAN, Düzce TSO Başkanı Tuncay ŞAHİN, Akçakoca TSO Başkanı Mehmet PAZVANT, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdür V. Sabahattin PARLAK,  İl Milli Eğitim Müdürü Murat YİĞİT, İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet ÇİÇEK, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa YAZICI, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mevlüt Şanlı ŞİMŞEK, Orman İşletme Müdürü Turgay KAAN, Düzce İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Hayri ŞEN, , Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA Yatırım Destek Ofisi Koordinasyon V. Abdülkadir USLU ve TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan GÜNER katılım sağladı. Düzce’nin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarını turizme kazandırmak, toplumda turizm bilinci oluşturmak ve bunu kalıcı hale getirmek üzere 2021 yılının “Turizm Yılı” olarak kutlanması, yıl içerisinde yapılacak faaliyetlerin planlaması, uygulanması ve koordinasyonun sağlanmasına karar verilmiş, bu çerçevede Düzce Valiliğince İlgili Kurum/Kuruluş ve STK’ların katılımıyla “Turizm Çalışma Grubu Yürütme Kurulu” ve farklı konu başlıkları altında sekiz çalışma grubu oluşturuldu.

Turizm komisyonlarınca yürütülen çalışmalar çerçevesinde; Rotaların ıslahı ve rota rehber çalışmaları, sportif faaliyetler, yemek kültürü, yöresel ürünler, el sanatları, etkinliklerin planlanması, kültür ve turizm alt yapı çalışmaları, eğitim ve kurs konuları ile afiş, reklam ve tanıtım faaliyetleri kapsamında turizm çalışma grubunca görüşülen konular ve öneriler, 10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 11:00’de Düzce Valisi Cevdet ATAY’ın Başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla “Genişletilmiş İl Turizm Yürütme Kurulu” toplantısında değerlendirildi.

TURİZM ÇALIŞMA GRUBU GÖREV DAĞILIMI

1–ROTA REHBER TAKVİM ÇALIŞMA GRUBU

2–ROTALARI ISLAH ÇALIŞMA GRUBU

3–KÜLTÜR TURİZM ALTYAPI ÇALIŞMA GRUBU

4–YEMEK KÜLTÜRÜ YÖRESEL ÜRÜNLER VE EL SANATLARIÇALIŞMA GRUBU

5–EĞİTİM KURS ÇALIŞMA GRUBU

6–AFİŞ REKLAM TANITIM ÇALIŞMA GRUBU

7–ETKİNLİK PLANLAMA VE ORGANİZASYON ÇALIŞMA GRUBU

8–SPORTİF FAALİYETLER ÇALIŞMA GRUBU

2021 yılının Düzce Turizm yılı ilan edilmesi münasebetiyle yıl içerisinde yapılacak faaliyetlerin planlanması, uygulanması ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla il yürütme kurulu kararı ve Turizm çalışma grupları içerisinde yer alan rota rehber ve takvim çalışma grubu tarafından 6 farklı rota oluşturulmuştur.

–    Düzce- Konuralp Antik Tiyatro – Akçakoca – Cumayeri Dokuzdeğirmen Rotası

–    Düzce – Aydınpınar Şelalesi – Yaylalar – Samandere Şelalesi Rotası

–    Düzce – Konuralp Antik Tiyatro – Çilimli Rotası

–    Gölyaka Kültür Park – Kardüz – Güzeldere Şelalesi Rotası

–    Düzce – Kaynaşlı – Topuk Yaylası Rotası

–    Yığılca Rotası

YIĞILCA ROTASINDA YAPILACAK FALİYETLER

1. Hasanlar barajı yelken ve su sporları festivali

2.Bal festivali

3. Yol yapımı

4.Tabelaları yenileme çalışması

5. Geyiklibeli kanyonunda milli parklar projesi 

6. Sarıkaya mağarası peyzaj çevre düzenlemesi

Yığılca Kaymakamı Umut Pazarcı başta olmak üzere, uzmanlar; 2021 yılının Düzce’de Turizm yılı ilan edilmesinin  en fazla katkısının Yığılca’ya olacağını bildirdiler. Yığılca’da ki turizm değerlerinin çalışmaları ile ilgili bütün kurumların seferber edileceği bilgisi paylaşıldı. Özellikle DÜZCE-YIĞILCA yolunda Sonbahardaki yapılan hızlı çalışmalar Yığılca’da büyük bir sevinç oluşturdu. Yol güzergahındaki kalan yerler ve viyadüklerde yapılırsa, devamında turizm alanları ve YEDİGÖLLER’e kadar mevcut yolun mümkün olduğu kadar iyileştirilmesi Yığılca halkının en büyük beklentisi. Sarıkaya mağarasının yolunun  asfaltının yapılması, Geyikbeli (Yılançatı) kanyonunda  turizme yönelik alt yapı çalışmaları yapılacağı. SAKLIKENT şelalesinin yolunun yapılması, Yoğunpelit  şelalesine gelmeden önce 200 metrelik yaya yollarının yapılması ile buralardaki  altyapı çalışmalarının yapılması gelecek turistlere büyük bir hizmet olacağı görüşü hüküm sürüyor. Ayrıca yeni yolun yapılması ile Hasanlar barajı çevresinin yeniden güzelleştirilmesi ve burada da altyapı çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor. Hasanlar barajında yapılacak festival için Dutlar köyü Aydın mahallesinde daha önce festival yapılan alanda da bazı altyapı çalışmalarının yapılması şarttır.

Turizm yılı olarak ilan edilen 2021 yılı içerisinde Yığılca Kaymakamı, Belediye Başkanı, kurumlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, muhtarlar ve Yığılca halkına büyük görev düşüyor.  

6508 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2021 Düzce Turizm Yılında Aslan Payı Yığılca’ya

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam