Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu!

featured
service

Güncel memur aylık katsayısında yapılan değişikliğe bağlı olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti 2024 temmuz-aralık dönemi için 35.261 TL artarak 217.870 TL oldu.

Türkiye’de bedelli askerlik için 2024 yılı Temmuz-Aralık dönemi ücreti Çarşamba sabahı itibariyle memur aylık katsayısında yapılan değişikliğe bağlı olarak belirlendi ve 35.261 TL artarak 217.870 TL oldu.

Daha önce yapılan bir düzenleme ile memur maaş katsayısındaki orana sabitlenen bedelli askerlik ücreti, memurlara yapılan yüzde 19,31 oranında artmış oldu.

Bu oranla 2024 yılı Ocak-Haziran dönemi 182.609 TL olan ücret 217.870 TL’ye yükseldi.

Bedelli askerlik için başvuru şartlarını taşıyanlar 28 gün boyunca yapacakları askerlik için, ilgili banka bankalara yeni açıklanan meblağı T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecekler.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) geçtiğimiz hafta bedelli askerlik yapmak isteyenler için bir açıklamada bulunmuştu.

MSB, bir önceki dönem tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyenlerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiği çağrısında bulunmuştu.

Türkiye’de bedelli askerlik, 26 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe giren yeni askerlik kanunuyla kalıcı hale getirilmişti.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni bedelli askerlik ücreti belli oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!