Memur ve emekli maaş zammı belli oldu!

featured
service

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam Haziran ayı enflasyon ile biraz daha netleşti. Memur ve emekliler beş aylık enflasyon farkına odaklandı. Açıklanan veriye göre işçi emeklisinin zam oranı Haziran ayı itibarıyla 24,73 olarak netleşti. Memur ve memur emeklisi de yüzde 19,30 zam alacak.

Altı aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, çalışan milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşti.

TÜİK verilerine göre altı aylık enflasyon 24,73 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam 24,73 oldu.

TÜİK verilerine göre emeklilerin alacağı zam beş aylık yüzde 24,73 olurken memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde Memur ve memur emeklisi de yüzde 19,30 olarak hesaplandı.

Altı aylık fark ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, Mayıs ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,37 olarak açıklanırken Haziran ayında bir yılın en düşük aylık enflasyon verisi açıklandı. TÜİK Haziran aylık enflsayon verisini yüzde 1,64 olarak hesapladı.

TÜİK verilerine göre enflasyon verileri Ocak ayı için yüzde 6,70, Şubat ayı için yüzde 4,53, Mart ayı için 3,16 ve Nisan ayı için 3,18 olarak gerçekleşmişti.

Bu gelişmelerin ardından Haziran ayı işçi emeklisinin alacağı zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi.

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 32 bin 861 liradan 39 bin 177 liraya, en düşük memur emekli aylığı 14 bin 741 liradan 17 bin 587 liraya yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Memur ve emekli maaş zammı belli oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!