Benny Gantz: İsrail’e bedeli ağır olacak

featured
service

İsrail eski savunma bakanı ve Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz dün yaptığı açıklamada, Siyonist ordunun Hizbullah’ın askeri yeteneklerini birkaç gün içinde yok edebileceğini söyledi. Ancak Hizbullah’ın İsrail’in elektrik şebekesini düşürme tehdidindi duyduğunu belirterek, “Lübnan’ı tamamen karanlığa getirip Hizbullah’ın gücünü günler içinde ayırabiliriz… İsrail’e bunun bedeli ağır olacak. Kurumlarımıza sahip çıkmamız lazım. Büyük zarar verici olaylara karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bundan kaçınmaya çalışmalıyız ama yapmamız gerekiyorsa da bundan vazgeçemeyiz” ifadelerini kullandı.

Reichman Üniversitesi’ndeki 21. Herzliya Konferansı’nda konuşan Gantz, İsrail için en büyük zorluğun “güney ve kuzey sakinlerini, gerilimi tırmandırmak pahasına da olsa, evlerine geri döndürmek” olduğunu söyledi. “ Kuzeydeki sakinleri 1 Eylül’e kadar geri almamız gerekiyor” diye konuştu.

Gantz ayrıca, “Suudilerle ve diğer devletlerle normalleşme, inşa etmeye başladığımız Orta Doğu hava savunmasını inşa etme, İran ekseninde bir boğaz oluşturma fırsatımız hâlâ var” dedi.

ABD’DEN SİYONİST REJİMLE İLGİLİ FARKLI YAKLAŞIMLAR

Öte yandan ABD Senatörü Lindsey Graham da Hizbullah’ın İsrail’e yönelik herhangi bir büyük saldırısından İran sorumlu olmalı şeklinde konuştu. Graham, The Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajda, Hizbullah’ın İsrail’e topyekun bir saldırı başlatması durumunda İran’ı sorumlu tutacak bir yasa tasarısını önümüzdeki hafta kongreye sunmayı planladığını söyledi.

ABD’nin İsrail’in yanında durmaması halinde, “İran bunu bir başka zayıflık ve çekingenlik örneği olarak görecek ve nükleer silaha yönelecek” dedi.

ABD Lloyd Austin ise İsrail’i Hizbullah’la yaşanacak bir çatışmanın bölgesel bir savaşa yol açabileceği konusunda uyardı. Dün Pentagon’da İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüşerek, “İsrail ile Hizbullah arasındaki bir başka savaş kolaylıkla Orta Doğu için korkunç sonuçlara yol açacak bölgesel bir savaşa dönüşebilir” dedi.

Diğer yandan Beyrut’ta Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, “yanlış hesaplamanın” İsrail ile Hizbullah arasında topyekun bir savaşı tetikleyebileceği konusunda uyardı ve “aşırı itidal” çağrısında bulundu. Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, ülkesinin Lübnan’daki vatandaşlarını “ellerinden geldiğince” ayrılmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Benny Gantz: İsrail’e bedeli ağır olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!