Babalar günü ne zaman hangi tarihte? Babalar günü geçti mi 2024?

featured
service

Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünerek babalar günü iddiasını ortaya koyar. Dodd’un babası annelerinin yokluğunda 6 çocuğunu tek başına büyütür.

Babasının doğum günü olan 5 Haziran‘ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlar fakat bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenir. Ardından 1966 yılında o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlar. Dolayısıyla dünya genelinde benimsenen bu gün, şimdilerde de kutlanır.

Babalar günü ne zaman hangi tarihte?

Babalar günü; baba ve çocukların hayatında baba figürü rolünde olanların hayatlarına kattığı değeri takdir etmek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır. Her yıl babalar günü haziran ayının 3.pazar günü kutlanır. Bu vesileyle 2024 yılı babalar günü de 16 Haziran gününe denk gelecek.

Babalar günü geçti mi 2024?

Anneler gününün kutlanmasının ardından akıllara babalar gününün geçip geçmediği sorusu yer edindi. Bu yıl 16 Haziran Pazar günü kutlanacak babalar günü için geri sayım başladı.

Babalar günü tüm dünyada aynı gün mü?

Anneler günü ve babalar günü dünya genelinde bilinse de farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Avustralya ve Yeni Zelanda’da Babalar Günü eylül ayının ilk pazar günüdür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Babalar günü ne zaman hangi tarihte? Babalar günü geçti mi 2024?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!