İsrail – Lübnan arasındaki tansiyon yükseliyor

featured
service

İsrail, Lübnan’ın güneyine yoğun topçu atışlarıyla saldırırken Hizbullah da dört İsrail üssüne saldırı düzenledi. Bu çatışmalarda can kayıpları da yaşanıyor.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güney sınır bölgelerine ağır topçu atışlarıyla saldırırken, Hizbullah da İsrail’e ait dört askeri noktayı hedef aldı.

Lübnan resmi ajansı NNA’nın aktardığına göre İsrail güçleri, Tel Hamamis çevresi, Mercayun ilçesi ve Kefr Kella beldesi civarını ağır topçu atışlarıyla hedef aldı.

Aynı zamanda İsrail’e ait savaş uçaklarının Nakura beldesinde yer alan üç katlı bir binaya gece yarısı hava saldırısı düzenlediği ve binanın tamamen yıkıldığı belirtiliyor. Binada bulunan 4 Hizbullah mensubunun öldüğü ve 9 sivilin yaralandığı bildiriliyor.

Hizbullah ise İsrail’e yönelik düzenlediği saldırılar hakkında bir açıklama yaptı. Yaptıkları açıklamada, Lübnan’ın güneyinden İsrail’e ait olan ve sınır bölgelerinde bulunan Ştula, Cardah, el Manara ve Metula askeri noktalarını hedef aldıklarını belirttiler.

Öte yandan Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, İsrail güçleri Hiyam beldesinin çevresine fosfor içeren top mermileriyle saldırdı.

Bu süreçte, 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda 147 Hizbullah mensubu, 28 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askerinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu çatışmaların sonucunda bölgede tansiyonun yüksek seyrettiği görülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail – Lübnan arasındaki tansiyon yükseliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!