Kosova’da silahlı Sırplar ve Wagner ittifakı!

featured
service

Kırım Haber Ajansına konuşan Kosova Post Haber Editörü Fadil Puşkoli, Slobodan Miloseviç’in döneminde bakanlık görevi yürüten şimdiki Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic’in aynı politikayı yürüttüğünü ifade etti.

“SİLAHLI SIRBİSTAN GÜÇLERİ VE WAGNER GRUBU VUCİC’İN KONTROLÜNDE”

Fadil Puşkoli, Kosova’nın kuzeyindeki güvenlik tehlikesinin perde arkasında Rus paralı asker şirketi Wagner Grubu üyelerinin olduğunu dile getirdi. Puşkoli, Rusya’da isyan başlatan Wagner Grubu’nun dağılmasıyla bir grup Wagner üyesinin Sırbistan’a geldiğini ve Cumhurbaşkanı Vucic’in faaliyet yürütmesine izin verdiğini kaydetti. Puşkoli, “Vucic bu paralı askerlere, ‘Kosova’nın kuzeyine girin ve biz ne zaman hareket edersek siz de o zaman hareket edeceksiniz’ dedi. Aynı zamanda 40 kişilik Sırp terör örgütüyle faaliyet yürütüyorlar” ifadelerini kullandı.

WAGNER TEHLİKESİ BALKANLARA MI SIÇRADI?

“Vucic’in kontrolünde olan bu gruplar yarın Bosna Hersek’e, Karadağ’a gidebilir” diyen Puşkoli, Wagner’in Balkanlar için büyük bir güvenlik tehdidi olduğunu vurguladı.

“KOSOVA’DA BU PARTİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK İLAN EDİLDİ”

“Çatışmada yer alan çete liderinin, Kosova’daki Sırp partisinin başkan yardımcısı olduğu ve ülkede arandığı ortaya çıktı, doğru mudur?” sorusuna, “Kesinlikle evet” yanıtını veren Puşkoli, Kosova hükumetinin bu Sırp partisini terör örgütü olarak ilan ettiğini dile getirdi.

“SİLAHLI BU GRUBUN ARKASINDA SIRBİSTAN HÜKUMETİNİN DESTEĞİ VAR”

Puşkoli, söz konusu silahlı olayların Sırbistan halkı tarafından desteklendiğini belirtti. Puşkoli değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Sırbistan içerisinde otokrat bir yönetim var. Oradaki muhalefet, Kosova hükumetini desteklese de Sırbistan hükumeti halka haklı olduklarını ikna etmeye çalışıyor. Yaklaşık 20-25 kişi bu olayın ardından Sırbistan’a kaçtı, Sırbistan o kaçakları saklıyor. Bu kanuna aykırı bir durum. Çünkü bu Sırp grup Kosova’ya yalnız girmedi, arkasında Sırbistan hükumeti vardı. Onlar silahı her yerde bulamayacaklar. Bu kadar güçlü silahları yalnızca bir devlet verebilir. Yaklaşık 6 milyon euro silah malumatı yakalandı. Ancak bir devlet bu silahları tedarik edebilir. Vucic hükumeti bunlara destek veriyor”

“TÜRKİYE’DEN SIRBİSTAN’I KINAMASI İÇİN DAHA FAZLA DESTEK İSTİYORUZ”

Puşkoli, Kosova-Sırbistan gerilimi hakkında yaptığı değerlendirmede, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Sırbistan’ı daha fazla kınaması gerektiğini söyledi. Birleşik Krallık ve Almanya’nın Kosova’yı iyi bir şekilde desteklediğinin altını çizen Puşkoli, Türkiye’den daha fazla destek beklediklerini dile getirdi.

Puşkoli, “Türkiye’de bir söz var: ‘Gün bugündür’ diye. Biz Türkiye’den daha fazla destek istiyoruz. Kosova hükumeti toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’den Ukrayna’ya verdiği destek kadar destek bekliyor” dedi.

KırımHaberAjansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kosova’da silahlı Sırplar ve Wagner ittifakı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!