Ünlü ekonomist uyardı: ABD borsası çökecek

featured
service

Kiyosaki, enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırmanın hisse senetleri üzerinde olumsuz etkisi olabileceği konusunda uyardı.

Kiyosaki’ye göre, yakın gelecekte piyasada çöküş anlamına gelecek “çok fazla işaret” var.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kiyosaki, “Yine de çok fazla işaret borsada ciddi bir çöküşe işaret ediyor.

Geleceğiniz hisse senetlerine ve tahvillere bağlıysa, lütfen dikkatli olun, profesyonel tavsiye alın. Depresyon geliyor” uyarısında bulundu.

Lehman Brothers’ın 2008’de batacağı tahminleri çıkan Kiyosaki, “elde kontrolü çok fazla” tercih bulunduğu için kendisinin hisse senedi veya tahvil piyasalarında oynamadığını söyledi.

Kiyosaki, son paylaşımında hisse senetlerinin neden düşmesini beklediğini detaylandırmadı. Ancak daha önce, ABD Merkez Bankası’nın aşırı fiyatları dizginlemek için faiz oranlarını artıracağını öngördü ve bunun da hisse senetleri, tahviller, emlak ve altının piyasasında düşüşe neden olacağı konusunda uyardı.

FED’İN FAİZ ARTIRIMI KARARLARI

Kiyosaki, Fed’in üst üste faiz artırımına gitmesine yol açan ülkede, son birkaç ayda on yılların en kötü enflasyonuyla karşı karşıya kalındığından, şu ana kadar haklı çıktı.

Faiz oranları, 2022’nin başındaki % 0’dan %5,25’e yükseldi.

Şimdiye kadar, ABD varlık fiyatları ve ekonomik büyüme, yüksek borçlanma maliyetlerine dirençli görünüyordu.

Bununla birlikte, geçen hafta bir Tweet’inde , borsadaki mevcut büyümenin bir sağlık işareti olmadığını belirten Kiyosaki, ancak bunun Washington’un temerrüde düşmekten kaçınmak için geçen ay aştığı borç tavanının askıya alınmasının ürünü olduğunu iddia etti.

“GERÇEK VARLIKLARA YATIRIN”

Ünlü ekonomist, 14 Temmuz’daki paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Borsa NEDEN yükseliyor? Çünkü ‘Borç Tavanı’ kaldırıldı. Bu, ulusal borcun borsa ile artması anlamına gelir. Amerika fakirleştikçe zengin zenginleşiyor. Üzgünüm. Altın, Gümüş, Bitcoin gibi gerçek paraya ve gerçek varlıklara bağlı kalmak gerekiyor.”

Toplam ABD borcu şu anda 32 trilyon doların üzerinde ve Kongre Bütçe Ofisi’nin (CBO) yakın tarihli bir uyarısına göre, mevzuat değiştirilmediği takdirde bu yılki GSYİH’nın %98’i bulan borç tahminleri 2053’e kadar %181’e sıçrayarak önümüzdeki otuz yılda neredeyse ikiye katlanacak.

Kaynak: RT

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlü ekonomist uyardı: ABD borsası çökecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!