Bu halk saf değil, yol üzerinde prim değil icraat yapın! – Ahmet Alkan

service

Bilindiği gibi Yığılca Düzce Karayolu yılan hikayesine döndü. Bu yoldan kimler geldi kimler geçti. Ama hala siyaseti bitmedi. O yüzden artık diyoruz ki prim değil icraat yapın.

Yazım biraz uzun olabilir ancak okumanızı tavsiye ediyorum. Yazılanlar belgeli ispatlıdır. Kimse aksini iddia edemez. Baştan sona Yığılca yolunu bir değerlendirelim. Halkımız neyin ne olduğunu biliyor ancak hafızalar bir kez daha tazelensin.

  • O, YILLARDA BAŞBAKANIMIZ OLAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YIĞILCA’DA

Yıl 2011 Yığılcanın Sesi Gazetesinde bir anket başbakan Yığılca’ya gelsin mi. Çok geçmedi müjde geldi. Dediler ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Yığılca’ya geliyor. Dönemin başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Yığılca’ya geldi. Halkımız coşkulu bir karşılama yaptı. Helikopterle geldi ama yukarıdan da olsa kıvrım kıvrım kıvrılan yolumuzu gördü.

Dönemin ilçe başkanı Muzaffer Yılmaz ile birlikte belediyenin önüne çekilen otobüsün üstünden vatandaşa seslendi. “dağları deldik ne yollar yaptık Yığılca yolunumu yapamayacağız” dedi. Dönemin Belediye başkanı Bünyamin Şahin idi. “Siz emanet verdiğimiz belediyeyi verin. Ustalık dönemine önemli desteği verecek Yığılcadır. Alaplı Yığılca Düzce yolları ile ilgili bilgiler geldi. Bu yol bitecek. Zonguldak’a kadar olan güzergahı iyi takip edin. Delik deşik ediyoruz dağları. Burayı yapacağız” dedi. İlçe halkına sözü verdi.

  • SÖZ VERİLDİ, FOTOĞRAFLA OLMAZ

Burada anlatmak istediğim Cumhurbaşkanımız o gün bu iş tamam demişken dağları delik deşik ediyoruz demişken aradan geçen 9 yılda neden siyasetçiler bu işin peşini bıraktı. Daha dün biri çıkmış diyor. Baş başa görüşme fırsatım oldu benim dönemimde diye. Demedin mi sayın başkanım siz söz verdiniz. Şu kadar yıl geçti. İlçe halkı huzursuz. Bu iş yılan hikayesine döndü. Ben her yıl takvim veriyorum şu zaman bitecek bu zaman bitecek diye. Sorsam dedim der. Ama diyemedi. Neden mi sayın Cumhurbaşkanımızın bence haberi yok. Yanında 5 saniye durup fotoğraf çektirmekle olmuyor bu işler.

Ankara’ya ziyarete gittim şunla görüştüm bunla görüştüm demekle olmuyor. Kanmıyor artık bizim insanımız yemiyor bu lafları. Gazeteciyi danışman diye tanıtırsan zaten yemez. Yaz haberi gönder gazetecilere yayınlasınlar istediğin gibi. Sonra halk baksın ooooo bak buda oluyor buda oluyor. Ama olmuyor. Kepçe su tamir etse başlık “50 yıllık su sorununa ilk kazma vuruldu” kandır milleti. Bana gelince bende gazeteciyim. Dikkat ederseniz bu tür haberleri yapmıyorum diye zamanında çok tepki gördüm. Neden mi yapmadım çünkü gerçek olmadığını anladım. Geçte olsa anladım. Şimdi çoğumuz biliyoruz zübük istemiyoruz biz. İş yapacak, yaptığını süsleyip püsleyip olanın yanına olmayanı katıp çok iş yapıyor gibi gösterenlerden bıktı bu halk.

Neyse nerede kaldık. Dönenim ilçe başkanı Muzaffer Yılmaz abi. Sonra ilçe başkanlığına Muzaffer Yiğit geçti. Akabinde aday olunca Kerem Yalçıner üstlendi bu görevi. Seçim çalışmaları hızlı başladı. Beklenen oldu. O günkü Ak Parti’nin adayı Muzaffer Yiğit açık ara farkla seçimi kazandı. İş yapmadı demek yakışmaz bize. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Çalıştı. Yığılca için bir şeylerle uğraştı. Kapıları zorladı. İktidarı iyi temsil etti ilçede. Kendine de çalıştı. Çok kalp kırdı. Kibir aldı başını gitti. Eleştiriye açığım dedi ama eleştirilmekten hiç hoşlanmadı. Onun için hep şak şak lazımdı. Melendere vadisi projesinden tutunda kültür sarayı, geyik beli göletleri, Hacıyeri Beşpınar barajına varana kadar bir çok projenin ihalesi yapıldı dedi ama o iş öyle olmadı. (aksini iddia eden ihale kayıt numaralarını paylaşsın) halkında bildiği gibi ihalesi yapılan işler şimdiye kadar bitti. Yani arşive baktığınızda 10 haberin 9’u sallamasyon oldu.

  • YOLDA PROJE DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak Yığılca yolu proje değişikliği, viyadük derken oradan oraya uzadı. Çevresi yokmuydu tabi ki vardı. Ondan ona gitmiştir ancak bu benim fikrim cevap alamadı. Tıpkı şimdiki olduğu gibi. İlçe başkanı Kerem Yalçıner, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Yılgın ile birlikte çok koşturdular. Hatta o kadar koşturdular ki aynı partiden seçilmiş İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Şen’i arkalarında unuttular. Birleri koştururken ötekiler boş durur mu. Biri kepçe, ekskavatör ile uğraştı, diğeri maaşa bağlandı. Falan falan….

Yani millet yemedi. Anladı neyin ne olduğunu. Bakın dikkat edin Ben AK Parti’yi değil bu ilçedeki temsilcilerini eleştiriyorum. Çünkü bire on katarak bu milleti saf yerine koymak kimsenin haddine değil. Partinin başındakiler burada neler döndüğünü bile bilmediler çoğu zaman. Bizim milletimiz aza tamah etmesini bilir. Ancak sesi çıkmaya başladımı tepedekini de alır aşağıya yaptı da.

Yıllar yılları kovaladı bu yol yine bitmedi. Sosyal medyada arkadaşımın biri yazmış YIĞILCANIN SESİ neden sesin çıkmıyor diye. Bizim sesimiz yeterince çıkıyor. Zamanında kapılardan kovulurken davetiyeler yırtılırken de çıkıyordu. Ama sadece bizim çıkıyordu. İş ucunda mevki makam çıkar olunca her şey değişirmiş. Biz asıl kaldık. Dün neysek bugünde öyle oldu. Milliyetçiliğimizi koruyarak Yığılca’nın menfaatine olacak her projede yer aldık. Yazılmaması gerekeni yazmadık. Kim olursa olsun Yığılcalıdır küçük düşmesin diye isim vermedik. Koruduk kolladık. Lakin susmak erdemliktir. Halkı kandırmaya çalışanı da susturmak adamlıktır bana göre. Kimse kimseyi kandırmasın.

Gelelim günümüze yine seçim geldi. Yığılca yolu siyasetçilerin ağzında. O takipçi oluyor, bu yolu hemen bitirtiyor. Falan falan..

Daha bir sürü olay. Nasıl olmasın dilek olay 9 yıl.

  • AK PARTİMİ – MHP’Mİ

Aradan bir yıl geçti. Yığılca MHP bayrağı sallanmaya başladı. Şimdi soruyorum size bu yolu MHP’mi yaptırmıyor. Ak Partimi yaptırmıyor. Siyasetçiler aynı siyasetçi. Birini karalarken diğerini aklamak doğru olurmu. Oda görevde. Bu yapmıyorsa diğerinin kapısını çalmak lazım. Oda yapmıyor sallıyorsa. Tercihi halk verecek.

Benim bildiğim firmaya yeteri kadar ödenek gelmiyor. Seçimin akabinde yapılan haberlere dikkat edin. Konuşulanlara da. Firmaya bir ara ödenek çıkartıldı makinalar hareketlendi. Bana kalırsa, o zaman olduğu gibi hem Ak Parti’nin hem Milliyetçi Hareket partisinin vekilleri daha çok ilgilenmeli bu işle. Görevde olmayan dün salladığı gibi bugünde sallar. Belki virüsten dolayı ara verildi. Henüz bir açıklama yok. Ancak zamanın da bu yol benim namus meselem diyenler tekrar çıkıp sallamasın. Ülkemizin bu zor zamanlarında birlik olmak lazım. Virüs belasının ardından ak koyun kara koyun belli olur.

5121 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu halk saf değil, yol üzerinde prim değil icraat yapın! – Ahmet Alkan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!