Ahmet ALKAN

BİZ NEZAMAN ADAM OLACAZ – Ahmet Alkan

service

“Kendimize uygun gördüğümüzü, Başkalarına da gördüğümüz zaman”.!

Gecen gün toplantıda konuşurken biri soru sordu.? Bende yıllardır kendime hep aynı soruyu soruyorum, neden zengin çocukları şehit olmuyor.? Diye. Eminim ki benim gibi düşünen milyonlarca insan vardır bu ülkede. Ben 1993 yıllarında Hakkari, yüksekova, dağlıca da, asker olarak vatanı görevimi yaptım. Şimdi olduğu gibi o, yıllarda, da çok sayıda tertibim şehit oldu hepside bizim gibi fakir aile çocuğu idi. Yani sizin anlayacağınız içimizde ne ağa çocuğu nede paşa çocuğu vardı. Bahsettiğim olay yıllardır konuşulan bir konu.

“Neden hep fakir fukara çocukları şehit oluyor da zengin çocukları şehit olmuyor” düşüncesi

Önemli bir soru elbet.

Bildiğiniz gibi, kısa zaman içinde çıkacak olan kanun yasalaştırılırsa paralı askerlik dönemi başlayacak, bu kanundan en çok sanatçılar ve siyasilerin çocukları yararlanacak. Kanun çıkartılırken, fakir fukara çocukları da göz önüne getirilsin, onlara da imkan tanınsın, diye düşünüyorsunuzdur.Aslında bazen zengin çocukları da şehit oluyor.

Ama her şeyi göz ardı ettiğimiz gibi bazen geçmişi de unutabiliyoruz. Hatırlayalım kısa bir zaman önce, Avrupa da eğitim görmüş, önemli bir finans kurumunda çalışırken, vatan görevi için Türkiye ye gelip askere giden zengin bir aile çocuğu vardı, şehit oldu. Günlerce haber oldu medya, ya. Zengin çocukları da şehit oluyor elbet ama daha az oluyor.

Bence nedeni ne biliyormusunuz,? zengin çocuğu sayısı daha az. Bu ülkenin yüzde 60’ı fakir, yüzde 30’zu çok daha fakir, yüzde 10’nun da zengin olduğunu biliyorsunuzdur sanırım.?

Zenginlerin sadece azlığından değil. Ailelerinin maddi durumu iyi olan çocukların büyük bölümü de üniversiteye gidiyor. Üniversiteye gittikleri için de ya askerliklerini kısa dönem olarak, ya da yedek subay olarak yapıyorlar.

Yedek subay sayısı daha az olduğu için olağan üstü bölgeye giden yedek subay sayısı da daha az oluyor. Ama onlar da şehit oluyor. Gerçek olan bir durum var, bu şehitlerin ölümü, arkasında “ev elektriği kesik, er maaşını ailesine yollayan asker evlat” dramı olmadığı için çoğundan haberimiz olmuyor. Pkk başında siyaset cenaze namazı kılıp meçliste millete, millet vekilliği yapan, o.. ların, nam için kardeşliğimizi bozmaya çalışıp törörü savunanların yanında daha çok fakir çocukları ölüyor, fakirlik çok zenginlik az olduğu için.

Bu arada şunu düşüneceksiniz bu ülkede torpil yok mu var tabi ki olmaz mı. Ama torpilin en az olduğu yer askerliktir. Bu konuda birkaç yıl öncesinden bir örnek vereyim sizlere, yakından tanıdığım zengin biri ile oğlunu vatanı görevini yapması için Ankara ya acemi birliğine getirdik. Daha vardığımız gün çocuk buradan sonra olağan üstü hal bölgesine düşmesin, tanıdığın varmı, torpil yapabilirmiyiz, diye bana sormuştu, bende yok deyip geçmiştim. Aynı kişi gecen gün karşıma geçip “Hep fakir çocukları ölüyor” deyince ona da birkaç yıl öncesini hatırlattım. Yani kendi evladı, ve akrabası olunca”torpil” arayanlar, “Niye zengin çocukları şehit düşmüyor” diye. Bence kendilerine sorsalar daha iyi olur.

Biz ne zaman adam olacaz.?,diye kendinize bi sorun!”bence”

Kendimize uygun gördüğümüzü, Başkalarına da uygun gördüğümüz zaman.

BİZ NEZAMAN ADAM OLACAZ – Ahmet Alkan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam