´BİZLER BAKAR ENGELLİYİZ´

service

Sevgili okurlarım;bir hafta önceki yazımda bir konu açmıştım.Temizlik imandan gelir konusuna bu haftada devam etmek istiyorum çünkü; İnsanlık aleminin nereye gittiğini tahmin etmek dahi istemiyorum.Son zamanlarda insanları gözlemlemeye çalıştım ve ilk işe kendi çevremden başladım.Kendi çevrem derken arkadaş grubu,akraba ve komşularımızdan başladım ve bu durum beni öylesine içten yaraladı ki artık insan’lık ölmüş hissine kapılacaktım.Neden bu kadar vurdum duymazız acaba? Kalbimizin bozukluğundan mı yoksa işimize gelmediği için mi böyle davranışlar sergiliyoruz?Ben birbirine bu kadar muhalefet bir toplum istemiyorum. Bir beyaza tüm toplumun bildiği beyaz rengine neden göz göre göre kara diyenler çıkabiliyor anlamıyorum. Şimdi sizlere birkaç örnek vereyim.

Arkadaşımın biri ile muhabbet ediyoruz. Adım ona muhabbet arkadaşım bir cihaz almış ve açıp kapama düğmesinin nereden olduğunu bilmiyor ve bana soruyor. Diyorum ki kullanma kılavuzu var mı var onda yazıyor mu yazıyor diyor arkadaşım. Ama bulamadığını söylüyor Arkadaşım doğrudur bilemiyebilir diye önce cihazı elime aldım. Önünde koskocaman bir açma kapama tuşu var. Dedim ki bak bu tuş açma kapama tuşu yok diyor o değil. Yahu üzerinde hem de Türkçe yazıyor açma kapama diye hala yok diyor bu sefer kendimden şüphelenmeye başladım ve kullanma kılavuzunu istedim ve getirdi. Kullanma kılavuzunda da aynı şeyi yazıyor açma kapama diye arkadaşa gösteriyorum diyorum ki bak kılavuzda da bu tuşun açma kapama tuşu olduğunu yazıyor. Arkadaştan yine bir cevap sende bilmiyorsun açma kapama yerini. Ya sabır çekiyorum derin derin peki diyorum seninle beraber servisine gidelim soralım tamam diyor. Servisine gidiyoruz ben diyorum ki servisteki arkadaşa bu cihazın açma kapama tuşu nerede arkadaş?Yetkili alıyor cihazı eline bana ve arkadaşıma boş boş bakıyor ve söylediği söz aynen şu “Siz benimle dalgamı geçmeye geldiniz yoksa kamera şakası falan mı çekiyorsunuz ?”Abi bu açma kapama tuşlarının bir özelliğinin de ne olduğunu biliyormusunuz? Yok dedik ikimiz birden… Abi bunun özelliği görme engelli vatandaşlarımızın da bu tuşu algılayabilmeleri için üzerindeki açma kapama tuşunda kabartma yazı var. Görme özürlü vatandaşımız zorluk çekmesin diye bu kabartmalar düşünülmüş deyince birden kaynar sular tepemden aşağı döküldü. Düştüğüm duruma mı güleyim böyle bir arkadaşım olduğu için mi kendime güleyim yoksa o arkadaşımın inadına uyup kendimi küçük düşürdüğüme mi güleyim anlamadım. Aslında burada gülünecek bir durum yok cahilliğe cahillikle yaklaşıp cahil duruma düşmek bu olsa gerek diye düşünerek servisteki arkadaşın bize bir hayat dersi nasıl verilir gözlerimizin içine baka baka öğretti.Görme engelliler bile düşünülüp yapılan bir cihazda “Bizler bakar engelli” olarak açma kapama tuşundaki meselede nereye kadar geldik sizlerde duyun istedim.Ha bu arada arkadaşım cihazın fişini prize taktığında çalışıp çıkarttığında ise kapandığı inadını devam ettirmiş olup cihazı kutusundan hala çıkarmamış gerisini siz düşünün siz yorumlayın. Çünkü ben yorumlamaktan yoruldum.

Bir başka arkadaşımla yine sözüm ona muhabbet ediyoruz.Konumuz içki ve sigara! A

Arkadaşıma sözde doktor demiş ki her gün bir paket sigara ve üç bira sağlığa zararlı değil hatta günde üç biranın sağlığa faydalı olduğunu söylemiş. Bende birden bire Allah Allah diye iç geçirdim. Dedim ki şu doktorun adresini bana verir misin? Ne yapacaksın diye sordu arkadaş. Dedim bir tedavide ben olayım bir bakayım beni de tedavi edecek mi? Eğer beni de tedavi edemezse ben onu tedavi edeyim ve reçetesini yazayım. Sen ne yazacaksın ki dedi arkadaş. Sabah aç karna Osmanlı tokadı, öğle tok karna Arap Celal Elensesi, akşam yatmadan önce Koca Yusuf kündesi.(ŞİDDETE KARŞIYIM)Şiddetsiz tatlı muhabbetle kalın saygı ve sevgilerimle…

5955 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
´BİZLER BAKAR ENGELLİYİZ´

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam