Dünyaca Ünlü Kestane Balı Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde

featured
service

     Akademisyenler ve meraklı arıcılar tarafından takip edilen dünyaca ünlü Yığılca arısı, diğer arılara oranla 3 katı bal verimine sahip olabiliyor. Yığılca arısı kanat ve dil uzunluğunun yapısı sayesinde diğer ırklara göre daha fazla verim vermesi nedeniyle bölgedeki arıcılar da son yıllarda bal üretimi yanında ana arı yetiştirerek kazançlarını çeşitlendiriyor.

Uygun ve kaliteli girdinin adresi Tarım Kredi

Arı üretimi kadar bölgenin kestane balı da özel talep görüyor. Üreticilerin bölgede en büyük destekçisi ise Tarım Kredi Kooperatifleri. Tarım Kredi üreticinin uygun ve kaliteli girdiye ulaşmasını sağladığı gibi bölgenin meşhur kestane balının tüketiciye ulaşmasına da katkı yapıyor.

Düzce’nin Kırık Köyünde üretim yapan Yığılca Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Saadettin Arı(60), hem arı hem de kestane balı üretimi yaptığını söyledi. Yığılca ilçesinin, arıcılığın gen kaynakları olarak çok zengin bir bölge olduğunu belirten Arı, “Yığılca arısı, doğal olarak bölgede bulunan güzel bir eko tip. Coğrafi koşullara uyan bir tip. Kanat ve bacak uzunlukları, diğer arılara göre daha uzun ve bal verimi olarak da Anadolu ve Kafkasya’nın iki katı.” dedi.

Yurtdışından da ilgi görüyor

Yığılca arısının yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü anlatan Arı, “Yığılca arısı talep edilen bal verimi yüksek bir arıdır. Bir de popülasyon gelişimi çok iyi. Bal mevsimine girerken hızlı bir popülasyon oluyor ve arı, mevsime güçlü giriyor. Bu iki etkenden dolayı arı üreticileri de tercih ediyor. Arıyı alanlardan geri dönüşler de çok güzel.” ifadesini kullandı.

“Alışverişten çok memnum kaldım”

Geçen yıl ürettiği bir ton kestane balını Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğini belirten Arı, “Bu alışverişten çok memnum kaldım. Hem istediğim fiyata verdim hem de param hemen hesabıma geçti. Bölgenin en büyük üreticilerinden biriyim. Bu yıl üreteceğim kestane balını da Tarım Kredi Kooperatiflerine vereceğim. Tüketicilerimiz gönül rahatlığıyla Kooperatif Market raflarından satın alabilirler” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyaca Ünlü Kestane Balı Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam