2 Yeni Ürün Eklendi – Yığılcanınsesi Gazetesi

featured
service

     Konu ile ilgili Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

“İl Müdürlüğümüzce İlimizde üretimi yapılan, ünü ve belirgin nitelikleri itibariyle İlimizle özdeşleşmiş ürünlerin coğrafi işaretle tesciline yönelik Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına yaptığı başvurular neticesinde, Düzce Şekerkamışı Pekmezi ve Yufkalı Konuralp Pilavı Resmi Coğrafi İşaret Bülteninde yayınlanarak coğrafi işaret belgesi ile tescillendi. Böylece İl Müdürlüğümüzce coğrafi işaretle tescillenen ürün sayısı 9’a çıkmış oldu.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet ÇİÇEK konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İl Müdürlüğümüzce 2017 yılı itibariyle Türk Patent ve Marka Kurumuna, İlimizde ürünlere yönelik coğrafi işaret tescil çalışmaları yürütülmektedir. Tescil çalışmalarına yönelik, İlimiz Merkez ve İlçelerinde coğrafi işaret potansiyeli olan ürünler tespit edilerek ürün havuzu oluşturulmuş ve belirlenen bu ürünlere yönelik araştırma ve analiz çalışmaları sonrasında başvuruda bulunulmaktadır. Coğrafi işaret belgesi ile tescillenen İlimize özgü ürünler, tescil belgesinde belirtilen koşullarda üretilerek, bu ürünlerin kalite, üretim ve pazarlama nitelikleri arttırılmış olacaktır. Bu durum kültürümüzün korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına da katkı sağlayacaktır.” dedi.

Coğrafi işaret çalışmaları kapsamda İl Müdürlüğümüzce, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığına, toplam 13 ürüne yönelik coğrafi işaret tescil başvurusu yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzce yapılan başvurular sonucunda;

9 ürün coğrafi işaretli ürün olarak tescillenmiş, (2 ürün tescil sonrası Akçakoca Ticaret ve sanayi Odasına devredilmiştir.)

2 ürün tescil öncesi Türk Patent ve Marka Kurumu Resmi Yayınlar Bülteninde yayınlanmış  

2 ürünün inceleme ve değerlendirmeleri devam etmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2 Yeni Ürün Eklendi – Yığılcanınsesi Gazetesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!