Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne Cihaz Bağışında Bulundu

featured
service

      Fototerapi cihazları, deride biriken ve sarılığa yol açan bilirubin denilen maddeyi parçalayarak idrar yoluyla atılmasını sağlıyor. Yerli üretim olan 32 bin TL değerindeki Tünel Tipi Yoğun Led Fototerapi Cihazı, kritik seviyede yüksek olan yenidoğan sarılığı tedavisinde kullanılacak. Düzce Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde mevcut 12 adet Led ve florasan ışınlı fototerapi cihazına ek olarak hizmete girecek yeni cihaz,  360 derece etkisi sayesinde yüksek yoğunluklu fototerapi sağlayacak. Bebeğin vücudu etrafında ışığın eşit dağılımı da, büyük fototerapi alanı sunarak yenidoğan sarılığının tedavi süresini kısaltacak.

Tıbbi cihazların, hastalıkların teşhis ve tedavisinde tıp bilimine önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay,  hastaneye kazandırılan yeni fototerapi cihazının geleceğimiz teminatı çocuklarımıza, daha sağlıklı bireyler olarak büyümesine katkı sunacağına dikkat çekti.  Sağlığa yapılan her katkının insanlığa yapılan bir katkı olduğunu dile getiren Başhekim Prof. Dr. Balbay, cihazı Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne bağışlayan hayırsever Hulusi Yıldırım’a ve bu süreçte emeği geçen tüm idarecilere teşekkür etti.

4932 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne Cihaz Bağışında Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam