Yığılca Orman İşletmeden  Orman Köylüsüne Destek

featured
service

     Yığılca Orman İşletme Müdürlüğünce 2021 ORKÖY programı kapsamda yer alınan 10 köyde dış cephe mantolama ve fenni arıcılık, traktör, motorlu testere ve tambur kredilerinden faydalandırılmak üzere toplam 39 kişiye kredi verildi.

Bu kapsamda Hoşafoğlu köyünde 7 kişiye Dış cephe mantolama, Yoğunpelit köyünde 7 kişiye dış cephe mantolama, Dibektaş köyü 3 kişiye fenni arıcılık 30 kovan, Karakaş 1 kişiye Traktör 4WD (70hp ve üzeri), Aksaklar köyü 4 kişiye motorlu testere, Akçaören köyü 3 kişiye fenni arıcılık (30 kovan), Gökçeağaç köyü 3 kişiye fenni arıcılık (30 kovan), Tuğrul köyü 7 kişiye dış cephe mantolama, Gaziler 3 kişiye fenni arıcılık 30 kovan, Redifler köyü 1 kişiye tomruk çekme vinci (tambur) verilecek.

ORKÖY kredilerinden faydalanmak isteyen köy halkına, bilgilendirme ve kredi kullanmak isteyenlerin tespit edilmesi için yapılan toplantıda, verilecek olan kredilerin kimler tarafından kullanılabileceği, yapılacak olan iş ve işlemlerin nasıl yürütüleceği, kredilerin geri ödemesinin nasıl ve hangi zamanlarda olacağı ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Köylerde yapılan kura çekimleri ile hak sahipleri belirlendi. Belirlenen hak sahiplerine şartları yerine getirmeleri halinde ödemeleri yapılacak. Ayrıca ORKÖY tarafından verilen kredilerin bir kısmında hibe bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca Orman İşletmeden  Orman Köylüsüne Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam