Başkan Çam, 2 yıllık çalışmaları değerlendirdi

featured
service

    Göreve geldikten sonra Yığılca’da yapılan çalışmalara değinen Çam, “Halkın teveccühü ile göreve geldik. 7 Nisan itibari ile görevi devraldık. Yaklaşık 2 yıldır aynı heyecanla göreve devam ediyoruz. Seçim beyannamelerimizde ki projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Merkezdeki yollarımızın trafiğini azaltmak yönünde çalışmalar yaptık. Halkın güvenini sevgisini kazanmak adına gayret gösterdik. Siyasette husumet değil, samimiyet getireceğiz dedik ve yaptık. Belediye meclis üyelerimizin gayretleri ile şikayetleri değerlendirip çözüme kavuşturuyoruz. İlk gelen talepler arasında trafik lambaları, belediyenin önündeki süs havuzu, yaya kaldırımlarına ulaşan merdivenler gibi sıkıntıları giderdik. Halkımızın ve esnafımızın talepleri yerine getirildi. Azizler caddesinde halk toz toprak içindeydik. Bu bölgede asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamladık” dedi. 

2 yıllık süre zarfında vaad edilen projelerin yüzde 30’unu gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çam, pandemi dolayısı ile birçok projeye ara vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.  Çam, “Sizlerde biliyorsunuz pandemi araya girdi. Bizlerde o kadar dikkat etmemize rağmen bu hastalığı kaptık.  Belediyemizin gelirlerini artırmayı hedefliyoruz. Gizli kapaklı bir durum yok. Şeffaf belediyecilik anlayışını gerçekleştiriyoruz. Beyan ettiğimiz projelerimizi tamamlamak için gayret göstereceğiz. Sokak hayvanları ile ilgili ödenek arayışı içerisindeyiz. Ekonomik koşullarımız şuan buna el vermiyor. Ancak kaynak arayışımız tamamlandığında bizlerde bir barınak yaparak sokak hayvanlarına sahip çıkacağız. Bu şuan sahip çıkmadığımız anlamına gelmesin.  Daha nezih daha temiz bir ortamda sahip çıkmaktan bahsediyorum. Bakıcısı, veterineri ile tam teşekküllü bir barınak olarak faaliyet gösterecek” dedi. 

Yığılca’ya kazandırılan tır parkı projesine değinen Başkan Çam, “ Orman ile yaptığımız görüşmeler olumlu geçti. Eski orman deposunun bulunduğu alanı tır parkı projesi olarak ayırdık. Burada gereken çalışmaları ve alt yapılarını tamamladık” dedi.

Eski belediye başkanı Bünyamin Şahin döneminde başlatılan Data Madenciliğin taşeronluğunu yaptığı Ereğli Demir Çelikten araç başı geçiş ücretleri alındığını belirten Başkan Çam “Firmalarla yaptığımız görüşmeler sonrası daha önce alınmayan geçiş ücretlerini almaya başladık. Bunlarda belediyemize ek gelir sağladı” dedi. Belediye borçlarında azalma olduğunu ifade eden Başkan Çam, “16 Milyon olan borcumuzu yaklaşık 10 milyona kadar düşürdük. Zamanında çok krediler kullanılmış. Belediyenin bütün malları ipotek verilmiş. Yeni kredi almak için ipoteğimiz yok. Ancak iller bankasından gelen paralarla kredi ödemeleri devam ediyor. Esnafa olan borçlarımızı da aza indirdik. Neredeyse tamamını kapatmaya yaklaştık” dedi. Turizm alanında güzel gelişmelerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Rasim Çam, “2021 yılı Yığılca için güzel bir yıl. Turizm konusunda daha çok hizmet almayı bekliyoruz. Yığılca turizm açısından kabuğunu kıracak inşallah” dedi. Haberin detayları; Yığılcanınsesi Facebook sayfasında. 

6913 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Çam, 2 yıllık çalışmaları değerlendirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!