Düzce İl Genel Meclisinde Keskin Viraja Giriliyor

featured
service

1 Nisan Perşembe günü düzenlenecek olan il genel meclisi toplantısında meclis başkanı, komisyonlara üye ve daimi encümen seçimi olacak.

Meclis başkanlığı seçimi kapalı zarf usulü 21 üyenin seçimi ile gerçekleşecek. Komisyon üyeliği ve daimi encümenlik seçimi partilerin vermiş oldukları isimler ile açık oylama yapılacak.

Düzce il genel meclisinde Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri bulunuyor.

Mevcut Meclis başkanı Çiğdem Günal 2 yıldır meclisteki tek bayan meclis üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Bu dönem seçilecek meclis başkanı 5302 sayılı özel idare kanununa göre 3 yıl boyunca görevini sürdürecek.

Düzce İl Genel meclisinde Cumhur ittifakı partileri yer alıyor. İki partinin ortak karar alarak hareket edecekleri kulislere yansıdı.

Meclis başkanlığı için Çiğdem Günal, Dursun Ay,  Fazlı Koç ve Hasan Aktürk isimleri ön plana çıkıyor.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in Kadın Kolları Genel Başkanı olması sebebiyle Çiğdem Günal’ı yanında değerlendirmek istediği iddialar arasında yerini alırken, Fazlı Koç’un iki parti arasında onay görmeyeceği belirtiliyor.

Diğer yandan Akçakoca’da Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve Belediye Başkanı Okan Yanmaz arasında yaşanan gerginliklerin basına yansımasının ardından Cumhur ittifakı il başkanlarının araya girmesiyle buzların eridiği kaydediliyor.

Yerel seçimlerde Akçakoca dahil 5 büyük ilçeyi kaybeden Ak Parti açısından Akçakocalıların meclis başkanının kendilerinden olmasını istedikleri belirtiliyor.

Toplam 21 İl Genel Meclisi üyesinden 6 Merkez, 3 Akçakoca diğer ilçelerde ise 2’şer il genel meclisi üyesi bulunuyor.

Yığılca’da Ak Parti’den seçilen Hüseyin Yılgın ve MHP’den seçilen Ramazan Muhterem Baltacı il genel meclisi kadrosunda yer alıyor.

Mecliste MHP grup başkan vekili olarak görevini yürütmekte olan Ramazan Muhterem Baltacı’nın önümüzdeki encümen ve komisyon seçimlerinde önemli rol alacağı belirtilirken 2. Dönemi olan Hüseyin Yılgın’ı Yığılca meclis başkan adayı olarak görmek istiyor.

Öte yandan seçilecek olan 3 daimi encümenlerin 2 Ak Parti ve 1 MHP olarak kayıtlara geçmesi bekleniyor.

6176 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce İl Genel Meclisinde Keskin Viraja Giriliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!