65 gündür tedavi gören Başkan Çam, taburcu edildi

featured
service

Yakalandığı hastalıktan dolayı annesi ile birlikte Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Belediye Başkanı Rasim Çam, nakil olduğu Ankara şehir hastanesinden taburcu edildi. 

Tedavi altında tutulan Başkan Çam’ın annesi Lütfiye Çam vefat etmişti.

Daha sonra Başkan Çam’ın tedavisine Ankara şehir hastanesinde devam edildi. 65 günlük tedavinin ardından taburcu olan Belediye Başkanı Rasim Çam, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

19 Aralıkta virüse yakalandığını belirten Çam, ” 19 Aralıkta yapılan testin ardından virüse yakalandığımı öğrendim. Sağlık ekipleri ilaçlarımızı verdiler. 2-3 gün evde ilaçlarımızı kullandık ama kendimizi iyi hissetmedik. 21 Aralıkta tahlillerin yapıldığında hastalığın ciğerlerimize kadar geldiği öğrendim. Annemle birlikte servise yatırdılar. Eşimin tedavisi ise evde devam etti. Bizde  15 gün kadar Atatürk Devlet hastanesinde yattık. O kadar dikkatli davrandığım halde virüs aile içinde yayıldı. Düşmanım yok ama Allah düşmanımıza yaşatmasın. Çok canlar yandı.  Allah devletimize, milletimize, sağlık çalışanlarımıza zeval vermesin. Şehir hastanelerimizi bugünleri görerek mi yaptılar. Bu hastanelerin ölüm oranlarını düşürdüğüne şahidim. 7 yıldızlı otel konseptinde hizmet veriyorlar. Temizlik konusunda hiç bir problem yok. Yemekler sıcak. Bunları düşünüp yapanları Allah bu Dünya’da da öbür Dünya’da da cennetlik eylesin” dedi.

  • “Hastalığın ciddiyetinin farkındaydım”

“Hastalığa yakalanmadan öncede bu hastalığın ciddiyetinin farkındaydım. Halkımıza 100 binin üzerinde maske dağıtımı yaptık. Reklam yapmadık ama gereken titizliği gösterdim. Personeli vatandaşı maskesiz bırakmadık. Devamlı telkinde bulundum. Yolda giderken bile durup uyardım. Sağ olsunlar bizlere bu konuda destek gösterdiler” dedi.

Hastalık süresince en çok zorlandığı anların başında “hiç birşey yapamamak” olduğunu dile getiren Başkan Çam, “Yanı başımda annemi kaybettim. Dönüp anne nasılsın diyemedim. Ayaklarımı 45 gün boyunca yere değdiremedim. Hakkını helal et bile diyemedim” dedi.

  • “Sağlık çalışanlarının gayreti parmakla gösteriliyor”

Sağlık çalışanlarının gayretlerinin parmakla gösterildiği ifade eden Çam, “Biliyorsunuz ambulanslar, helikopter ambulans, uçak ambulanslar var. Bir dakika durmuyorlar. Dünyanın öbür ucundan hasta getiriyorlar. Daha geçen gün uçak ambulans ile Tanzaya’dan 3 hasta getirdiler. Hollanda dan geliyor.  Yaşamaz denilen hastaları Türkiye’de hayata döndürdüler. Sağlık çalışanlarımız hayatlarını hiçe sayarak çalışıyorlar” dedi.

  • “Annemi kaybettiğimi aynı gece öğrendim”

Annesinin öldüğünü aynı gece öğrendiğini ifaden Çam, “o an onu anlayabilecek durumda değildim. aynı gece öğrendim ama şoka girdim. Hareket edecek nefes alacak durumda değildim. Hala daha mezarına gidemedim. Cenazesine katılamadım. Aynı odada kaldık çok zor bir durum. Bu hastalık gerçekten çok zor. Hala daha nefes alırken zorlanıyorum. Halkımızın duaları ile ayakta kaldık” dedi.   

7369 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
65 gündür tedavi gören Başkan Çam, taburcu edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Reklam