Yığılca’da, sokak hayvanları umut bekliyor

featured
service

Yığılca merkeze bırakılan köpeklerin umudu Aydın Uzun oldu.

Yığılca’nın yıllardır sorunu haline gelen ve duyarlı vatandaşların tepkisine yol açan sokak hayvanları yardım bekliyor.

Havalarında iyiden iyiye soğumasının ardından köpek ölümleri artmaya başladı.

Yığılca’da köpeklerin sevgisini kazanan Aydın Uzun gece gündüz demeden onlarla vakit geçiriyor ve bakımlarını yapmaya çalışıyor.

Daha önce birkaç işte çalıştığını ancak köpeklerden dolayı işten sürekli çıkarıldığını ifade eden Uzun, “Hiçbir gelir kaynağım yok. Hayvan sever vatandaşların yardımı ile köpeklerin bakımını tamamlamaya gayret ediyorum. Sağ olsunlar sayın kaymakamımız bize imkanlar doğrultusunda destek oluyor. Köpeklerin bakımının bir kısmını üstlendiler ancak yetersiz. Köpeklerimizin kalacak bir yerleri yok. Soğuk havalarda donarak ölüyorlar. Kimi zaman onlara sarılarak uyuyorum. Gece gündüz demeden bakımları için gayret gösteriyorum. Ama ne yazık ki yetmiyor. Yetkililerimizin barınak tarzı bir yer yapmalarını istiyorum. Bakımlarını söz veriyorum ben üstleneceğim. Hiçbir bedelde istemiyorum. Sadece ilaç, yemek ve su versinler ben elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

Uzun yıllardır sokak hayvanları için varını yoğunu harcayan ve geliri olmadığı için günlük işlerde çalışarak kazandığı parayı sokak hayvanlarına harcayan Aydın Uzun destek bekliyor.

Bazı esnaflarında zaman zaman destek olduğunu dile getiren Uzun, “İyi niyetli esnaflarımız var. Kimisi ekmek alıyor kimisi mama ama bunun devamlılığı yok. Soğuk havada karınlarının doyması yetmiyor. Bazı hayvanlarım hastalıklı tedaviye ihtiyacı var. Köylerden ve çevre ilçelerden bu bölgeye çok sayıda köpekler bırakılıyor. Onların sığınacak yeri de ben oldum. Ömrüm el verdiği sürece onlara bakacağım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yığılca’da, sokak hayvanları umut bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Yığılca belediye sokak hayvanlarını yol kenarlarına bırakmış aç susuz hayvanların yürüyecek fermanları bile yok kısırlaştırma yok

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!