Arıcılara Kovan, Makine Ve Ekipman Hibe Desteği

featured
service

   “Bakanlığımız tarafından 2020-2022 yılları arasını kapsayan Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin, Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2020/36)”; 5 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Projeden Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye, Arıcılık kayıt sistemine (AKS)  müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı, AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip, Bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği(perga), arı zehiri, apilarnil’ den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabileceklerdir.

Proje kapsamında Arıcı Barakası, Boş kovan, Güneş Paneli (portatif katlanabilen) Bal süzme makinesi vb. ekipmanlara hibe desteği verilecektir.

Hibe desteğine başvurular 04/01/2021 tarihinde başlayacak olup, yararlanmak isteyen yatırımcıların 22/01/2021 tarihi mesai bitimine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvuru evrakları ile birlikte şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye uygun bulunan proje sahibi gerçek ve tüzel kişilere, alacağı makine, alet-ekipmana göre 30 Bin TL’ye kadar karşılıksız %50 hibe desteği verilecektir.”

5894 kez okundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arıcılara Kovan, Makine Ve Ekipman Hibe Desteği

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!