Ahmet ALKAN

TAKİPÇİLERİMİZ SESİNİ YETKİLİLERE DUYURDU, YIĞILCA YOLU AÇILACAK – Ahmet Alkan

service

Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan uygulama sadece Yığılca ilçesinde uygulanıyor.

Yaklaşık iki aydır tedbir amaçlı halka kapalı olan, Düzce Yığılca bağlantı yolunun aldığımız bilgiler doğrultusunda yarından itibaren ulaşıma açılması bekleniyor.

Yetkililerin gerekçe olarak İstanbul ve Gebze de yoğunlukta olan Yığılcalı gurbetçilerin tarım zamanı ilçeye akın edecekleri gerekçe gösterilerek yolun kapatıldığı belirtiliyor.

Bu insanlar kollarını sallayarak İstanbul Ankara İzmir ve bir çok il ve ilçelere gidebiliyorsa kendi vatanına köylerine neden girip çıkamıyorlar.

Eğer bi koruma olacaksa bu koruma ilçede sosyal mesafeyi koruyarak da yapılabilir. Karantina denilen durum 1 haftadır, hadi olmadı 2 hafta, hadi oda anlaşılmadı 3 hafta olur. Ama ne yazıkki bu ilçede isim vermek istemediğim halkın derdini yetkili kurumlarımıza izah edemeyip çözüm göstermeyen bazı kişiler yüzünden 8 haftadır ilçenin yolları kapalı duruyor.

İlçede işsiz kalıp gurbete çıkan vatandaş bağına bahçesine bakacak geçim kaynağı olan fındığını tımar edecek. Yaşlı Anasına babasına gidecek onlara moral olacak, yardım edecek vs. Yan gelip devletimizden her şekilde maaşını alanlar bunu düşünmez yokluk bilmez, nasıl olsa yatsalar da çalışsalar da her ay başında bankamatikten rızkları geliyor. Üretici ne yapsın kardeşim biri sizden 2 aylık maaşlarınızı köylere dağıtın bu sene deseler çoğu hoplar zıplar. Yada devletten 2 aylık maaşlarınız kesilecek Denilse vallahi hemen üreticiye çözüm üretirsiniz. Kısacası milletin derdi büyük…

He ille de kontrol şartsa hafta sonları kapatılabilir, ilçenin girişinde büyük şehirlerde olduğu gibi ilçeye giriş yapanların hastalığı kontrol edilebilir ateşine bakılabilir. Şüphe vakası belirti gösteren vatandaşlarımız sağlık çalışanlarımız aracılığı ile karantinaya alınır yada ilçeye sokulmaya bilir..

Yığılca Hasanlar köprüsünde 2 aydır yolu kapatmak çözüm değildir.. Vatandaş kendi işini kendi çözecekse İlçede bulunan siyasilerin görevi nedir. Halkın lideri sevgili Cumhurbaşkanımız 2 aydır bu yolun kapalı olduğunu duysa vallahi sizleri görevden alır.

Kimse kusura bakmasın amacımız kimseyi karalamak yada rencide etmek değil.

Gazeteciler olarak ben ve meslektaşlarım da konuşmazsa halkın sesini paylaşıp duyurmaz ise, halkta okuduğunu paylaşmazsa bu halkın sorunu kim çözecek.

Rahmetli padişahlarımızdan Fatih Sultan Mehmetdin dediği gibi; “Baba, eğer padişah siz iseniz geliniz ve ordunun başına geçiniz. Yok, eğer padişah ben isem, size emrediyorum! Gelip ordunun başına geçiniz.”     

6203 kez okundu.

TAKİPÇİLERİMİZ SESİNİ YETKİLİLERE DUYURDU, YIĞILCA YOLU AÇILACAK – Ahmet Alkan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yığılcanın Sesi Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!